Home / HEADER-NEWS / Γερμανικό «μπλόκο» σε Λαρισαίους μαθητές

Γερμανικό «μπλόκο» σε Λαρισαίους μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 12:53 μμ Οκτώβριος 1st, 2016  


germanlanguage

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Γερμανικό ‘’μπλόκο’’ σε Λαρισαίους μαθητές

Δεν τοποθετήθηκαν στη Λάρισα αναπληρωτές καθηγητές Γερμανικής

Μπορεί κάποιοι μαθητές σχολείων της Λάρισας να έχουν επιλέξει ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα γερμανικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τα διδαχτούν κιόλας. Ενδεχομένως να υποχρεωθούν να στραφούν σε άλλη γλώσσα καθώς μεταξύ των τοποθετηθέντων αναπληρωτών καθηγητών στη Λάρισα δεν υπάρχει ούτε ένας της Γερμανικής.

Την εξέλιξη αυτή καταγγέλλουν οι καθηγητές Γερμανικής, διαμαρτυρόμενοι για καταστρατήγηση της ισοτιμίας και των δικαιωμάτων των μαθητών.

Αναλυτικότερα, η τοπική επιτροπή Ν. Λάρισας των καθηγητών Γερμανικής γλώσσας  «καταγγέλλει την αδυναμία αντιμετώπισης της έλλειψης εκπαιδευτικών Γερμανικής, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των μαθητών και των γονέων τους να διδαχθούν την Γερμανική ως γλώσσα επιλογής τους. Στην Α΄ φάση τοποθετήσεων Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου, δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός Γερμανικής στη Λάρισα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, έχει ως συνέπεια την υποχρεωτική εκμάθηση, από 1ης Οκτωβρίου, μιας γλώσσας που δεν είναι η επιλογή του  μαθητή.

Η Υπουργική Απόφαση ισοπεδώνει την ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση των μαθητών καθώς:

– Καταστρατηγεί το δημοκρατικό και παιδαγωγικά αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των γονέων για ελεύθερη και συνειδητή επιλογή της Β’ ξένης γλώσσας.

– Εξαναγκάζει τους μαθητές να διδαχθούν άλλη ξένη γλώσσα από αυτήν που επιθυμούν, με μόνο κριτήριο την αριθμητική και συχνά οριακή πλειοψηφία της εκάστοτε επιλεγόμενης γλώσσας.

– Αντίκειται στην έμπρακτη εφαρμογή της Πολιτικής Προαγωγής της Πολυγλωσσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία έχει συνυπογράψει και η Ελλάδα».

https://www.eleftheria.gr/

Συνάντηση της Τ.Ε. Λάρισας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ με την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας

Tην Τετάρτη 28/09/2016, μέλη της Τοπικής Επιτροπής Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Ν. Λάρισας συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου με θέμα την κάλυψη των 182 κενών ωρών διδασκαλίας της Γερμανικής γλώσσας από Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου.

Η κ. Αναστασοπούλου διαβεβαίωσε πως στις 21/09/2016 απέστειλε προς το Υπουργείο αίτημα για τοποθέτηση 10 ΑΜΩ. Το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε και δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός. Η περιφερειακή Διευθύντρια υποσχέθηκε πως θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών και την κάλυψη των κενών στην επικείμενη Β΄ φάση τοποθετήσεων.

Έντονες πιέσεις σχετικά με το θέμα ασκούνται τόσο από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όσο κι από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) δια της Τοπικής Επιτροπής. Αναμένεται η διευθέτηση του θέματος με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών Γερμανικής, η οποία θα επιφέρει άρση της αδικίας και επίλυση του προβλήματος.

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...