Home / Featured / Φροντιστηριοποίηση των σχολείων για να χτυπηθούν τα φροντιστήρια; Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες

Φροντιστηριοποίηση των σχολείων για να χτυπηθούν τα φροντιστήρια; Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες

Δημοσιεύτηκε: 9:43 πμ Οκτώβριος 2nd, 2016  


panelladikes5

Τα λίγα μαθήματα και οι πολλές ώρες διδασκαλίας τους στα σχολεία ίσως τελικά οδηγήσουν στο να περιοριστούν οι ανάγκες των μαθητών για φροντιστήρια. Μπορεί οι πανελλαδικές να μην καταργούνται με το νέο σύστημα, που είναι στα σκαριά, και ήδη το » Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε βασικά του σημεία,  αλλά να αλλάζουν μορφή, ωστόσο ο αριθμός των μαθημάτων στο διετές λύκειο θα περιοριστεί στα 6 και οι ώρες τους διδασκαλίας ειδικά των μαθημάτων που θα προσφέρονται σε βασικό και υψηλό επίπεδο θα είναι αρκετές.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι το πρόγραμμα σπουδών θα διαμορφώνεται από τους μαθητές θα επηρεάσει τα φροντιστήρια. Θυμίζουμε ότι στο πόρισμα του Μαϊου της επιτροπής αναφέρονταν:

Δίνοντας το πρόγραμμα σπουδών στα σχολεία δυσκολεύει τη λειτουργία των φροντιστηρίων, μειώνοντας τα γνωστικά αντικείμενα αυξάνει την ένταση εργασίας των εκπαιδευτικών και τις ώρες που έχουν τον μαθητή στα χέρια τους και άρα βελτιώνει τη δυνατότητα τους για αποτελεσματικότητα.
Συνδέοντας την αποτίμηση του έργου του σχολείου με την πορεία των μαθητών, κινητοποιεί τους εκπαιδευτικούς και με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζει την παραπαιδεία αφού όσο καλύτερη είναι η δουλειά που γίνεται στην τάξη και όσο κοντύτερα αυτή βρίσκεται στην απαίτηση της όποιας εξέτασης, τόσο μειώνεται η ανάγκη για φροντιστήριο. Τέλος απαγορεύοντας κάθετα την απουσία του μαθητή από το σχολείο μεταφέρουμε την εκπαιδευτική πράξη μέσα στην τάξη και άρα και πάλι αντιμετωπίζουμε το
φροντιστήριο.
Τους μαθητές της Γ Γυμνασίου θα αφορα το νέο σύστημα
Για τις αλλαγές ο υπουργός Παιδείας έδωσε τον ορίζοντα των αλλαγών, αφού από τα λεγόμενα του στην προ ημερησίας διατάξεως έκανε λόγο για μη αιφνιδιασμό των μαθητών. Εκτός απροόπτου οι αλλαγές θα αφορούν τους μαθητές της Γ Γυμνασίου.
Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα εξετάσει τις αλλαγές
Πάντως ο υπουργός Παιδείας πέταξε το μπαλάκι των αλλαγών στη Βουλή και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσων. Άλλωστε η Επιτροπή έχει ήδη εμπλακεί στο διάλογο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...