Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων (ΠΑΣΑΘ)

Διαμαρτυρία Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων (ΠΑΣΑΘ)

Δημοσιεύτηκε: 7:33 πμ Οκτώβριος 14th, 2016  


thriskeytika

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΑΣΑΘ)

Ο Σύλλογος αναπληρωτών Θεολόγων απευθύνει την παρούσα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό των αναπληρωτών Θεολόγων από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας στη Β/θμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία και πληροφορίες από τις κατά τόπους Διευθύνσεις της χώρας, τα κενά των Θεολόγων ΠΕ01 ανέρχονται σε 120 μετά και την πρόσληψη 30 αναπληρωτών στις 23/09/2016.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να υποθέσουμε ότι η κάλυψη μόνο 30 κενών από τα εκατοντάδες υπαρκτά κενά μπορεί να οφείλεται σε σκόπιμο παραγκωνισμό του κλάδου και άνιση μεταχείριση αυτού σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους. Ο ισχυρισμός περί ελαχίστων πιστώσεων καθώς και η γ ανάθεση του μαθήματος σε συναδέλφους ΠΕ02  δεν μπορούν να αποτελούν σοβαρά  επιχειρήματα από πλευράς του Υπουργείου που πριν την έναρξη του σχολικού έτους υποσχόταν την πλήρη κάλυψη των κενών και θριαμβολογούσε στη συνέχεια για την επιτυχία αυτή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, έργο της Πολιτείας στην παιδευτική της αποστολή είναι η υποχρέωση να διδάσκονται τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της χώρας όλα τα διδασκόμενα μαθήματα στο πλαίσιο της παρεχόμενης παιδείας. Όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με το αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών παρέχονται στους μαθητές τα κύρια χαρακτηριστικά της χριστιανικής πίστης με τις πολιτιστικές της εκφάνσεις, αντικειμενικές πληροφορίες για τις υπόλοιπες χριστιανικές ομολογίες και θρησκευτικές παραδόσεις με τον απαραίτητο σεβασμό προς αυτές. Κατά συνέπεια , το μάθημα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία ανεξαρτήτως προέλευσης επισφραγίζοντας τον σεβασμό των διαφορετικών πεποιθήσεων και την εναρμόνιση με τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας.

Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει την παρουσία Θεολόγων καθηγητών στις σχολικές αίθουσες, καλύπτοντας τα εκατοντάδες κενά ανά την ελληνική επικράτεια και η υποχρέωση αυτή δεν σχετίζεται με το σύστημα σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ως εκ τούτου:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ο αριθμός των εισακτέων για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα

Ζητάμε την πλήρη κάλυψη των κενών των Θεολόγων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διαθέτουν τόσο την επιστημονική γνώση όσο και την προθυμία να διδάξουν το αντικείμενό τους, στοιχεία που ενδεχομένως να εκλείπουν σε περίπτωση ανάθεσης του μαθήματος.

Ζητάμε η διδασκαλία του μαθήματος να γίνεται αποκλειστικά από αποφοίτους των Θεολογικών Σχολών.

Επιπλέον, η πρόσληψη αναπληρωτών Θεολόγων επιβάλλεται να είναι άμεση προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα επιμόρφωσης στα νέα προγράμματα σπουδών, προϋπόθεση αναγκαία για μια επιτυχή και αυξημένου επιπέδου παροχή διδασκαλίας στους μαθητές μας.

Παράλειψη θα αποτελούσε να μην αναφερθούμε και στην επιτακτική ανάγκη για μόνιμους διορισμούς, καθώς οι συνεχόμενες συνταξιοδοτήσεις σε συνδυασμό με τους μηδενικούς διορισμούς και την ελλιπή  χρηματοδότηση στην εκπαίδευση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευσή της.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προβεί έστω και καθυστερημένα στην κάλυψη των κενών όπως έπραξε και για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΑΣΑΘ)


 

2 Σχόλια

  1. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών. Εσείς ζητάτε να διδάσκεται το μάθημά σας αποκλειστικά από θεολόγους αλλά τόσα χρόνια μια χαρά λυμαίνεστε τις θέσεις των Φιλολόγων με την ιστορία και αφήνετε τους Φιλολόγους ανέργους. Ντροπή. Όταν πέρυσι κάλεσαν στην ίδια φάση 69 Φιλολόγους και 60 Θεολόγους, δεν ψελλίσατε μια λέξη, γιατί σας συνέφερε που δουλεύατε ανθ’ ημών.

  2. Πλάκα μας κανεις ρε φίλος; Εδώ πτυχιούχοι του ΦΠΨ έχουν το θράσος να δέχονται να διδάξουν αρχαία!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Η προκήρυξη για τις αστυνομικές σχολές

Εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη για εισαγωγή των ...