Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία αναπληρωτών νηπιαγωγών ειδικής αγωγής προς βουλευτές

Διαμαρτυρία αναπληρωτών νηπιαγωγών ειδικής αγωγής προς βουλευτές

Δημοσιεύτηκε: 1:09 μμ Οκτώβριος 3rd, 2016  


eidiki agogi

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα. Καθώς, παρακολουθούμε εδώ και ένα μήνα τη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων να προσλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τη στελέχωση των σχολείων, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάφορη αδικία εις βάρος της εκπαίδευσης και πάνω από όλα εις βάρος των μικρών παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της χώρας μας.

Όλο το καλοκαίρι, ο Υπουργός κ. Φίλης, είχε κατακλύσει τον τύπο με δηλώσεις για χιλιάδες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή οι οποίες μάλιστα θα ολοκληρώνονταν το Σεπτέμβριο ώστε κανένα παιδί να μην ταλαιπωρείται στο σχολείο περιμένοντας τον Ειδικό Εκπαιδευτικό.

Μιλούσε για κάλυψη όλων των κενών και για άλλες μεγάλες υποσχέσεις. Υποσχέσεις που για άλλη μία φορά δεν έπεισαν κανέναν αλλά ακόμη και αν το έκαναν για κακή μας τύχη δεν πραγματοποιήθηκαν .

Εμείς, οι Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής απευθυνόμαστε σε εσάς για να θίξουμε τον κραυγαλέο αποκλεισμό της Προσχολικής Αγωγής  από τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Τη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο ανακοίνωσε τη πρόσληψη 1000 δασκάλων Ειδικής Αγωγής . Αντίθετα οι νηπιαγωγοί που προσκλήθηκαν την ίδια ημέρα ήταν μόλις 140.

Νωρίτερα, στις  7 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη 1261 δασκάλων Ε. Α. και αντίστοιχα 223 νηπιαγωγών Ε.Α.  Συνολικά, έως τώρα έχουν γίνει 2261 προσλήψεις δασκάλων Ε.Α. και μόνο 363 νηπιαγωγών Ε.Α.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Γιατί λοιπόν παραγκωνίζεται η προσχολική αγωγή όταν η σύγχρονη παιδαγωγική τονίζει την αξία της πρώιμης παρέμβασης μέσω της οποίας τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ανεξάρτητα στην κοινωνία;

Γιατί τα παιδιά με Ειδικές Ικανότητες υποφέρουν στο νηπιαγωγείο και δεν έχουν δίπλα τους νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής για να τα βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους;

Γιατί εκπαιδευτικοί με χρόνια σπουδών περιμένουν άνεργοι όταν τα κενά στα σχολεία είναι εκατοντάδες;

Μήπως γιατί οι Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής δεν είναι ενταγμένοι σε συλλόγους και εμπλεκόμενοι με αιρετούς και άλλα αγαπητά πρόσωπα της κυβέρνησης;

Ζητούμε την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και την κάλυψη των κενών στα Νηπιαγωγεία μέσα στον Οκτώβριο και όχι όπως αναφέρει το Υπουργείο για επόμενη φάση προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή μετά τις αρχές Νοεμβρίου. Ζητούμε την αποκατάσταση της άδικης περιθωριοποίησης της Προσχολικής Εκπαίδευσης και της Πρώιμης Παρέμβασης.

 

Με εκτίμηση,

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...