Home / HEADER-NEWS / Δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:19 μμ Οκτώβριος 27th, 2016  


kathigitis

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

(Στηρίξει το ΠΑΜΕ)

Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Σήμερα (27/10/2016), συνήλθε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ σε τακτική συνεδρίαση. Κατά τη διάρκειά της, τέθηκε από τους εκπροσώπους της Α.Σ.Κ. το ζήτημα της τοποθέτησης της Ομοσπονδίας επί του διεκδικητικού πλαισίου για τις ΣΣΕ, όπως αυτό διαμορφώθηκε από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις και εκφράστηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο της 17 Οκτώβρη. Ζητήθηκε, επίσης, η θέση της Ομοσπονδίας σχετικά με το κάλεσμα των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη.

Τονίσαμε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μη συμβιβαστούν με την σημερινή πραγματικότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωές μας. Να μην αποδεχτούν το νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων που ετοιμάζουν, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, επιχειρηματικοί όμιλοι και προβλέπει, την εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, τις ομαδικές απολύσεις, τον υποκατώτερο μισθό, το λοκ άουτ, τον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, νέους φόρους και χαράτσια, πλειστηριασμούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Η αρνητική απάντηση στο κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα τα παραπάνω, από την πλειοψηφούσα παράταξη της «Ενότητας», πρώην ΠΑΣΚ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον επικίνδυνο και υπονομευτικό ρόλο που παίξει η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία που αποτελεί βασικό στήριγμα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ.

Δήλωσαν ότι δεν υιοθετούν το πλαίσιο διεκδικήσεων των συνδικάτων για την ανάκτηση των απωλειών και την επαναφορά των ΣΣΕ. Αρνητική θέση είχαν επίσης με την προοπτική απεργίας στις 24 Νοέμβρη. Για άλλη μια φορά όλα τα ζητήματα παραπέμφθηκαν στη «διαβούλευση» με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Ενώ ακόμη και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει ήδη απεργία για τη συγκεκριμένη μέρα, η ΟΙΕΛΕ που εκπροσωπεί χιλιάδες κακοπληρωμένους και ευρισκόμενους υπό τη συνεχή απειλή της απόλυσης και της ανεργίας εργαζόμενους, δεν υιοθετεί τη λογική της σύγκρουσης με τις πολιτικές που έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Κηρύσσει ανακωχή με τη κυβερνητική πολιτική.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Η τοποθέτηση αυτή γίνεται ακόμη πιο προκλητική, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι «διαπραγματεύσεις» του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς για την περαιτέρω κατεδάφιση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συσπειρωθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία τους, προκειμένου να αντιπαλέψουν τη μοίρα που μας ετοιμάζουν παλιοί και νέοι «σωτήρες». Να προσπεράσουν την σημερινή πλειοψηφία τη ΟΙΕΛΕ. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση. Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση να πάρουν αποφάσεις για Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη!

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2016


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Εγκύκλιο (Πρόσκληση), προκειμένου οι  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν ...