Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 17/06/2021, 05:09


Home / Featured / Οι δάσκαλοι που θα πάνε στις προσφυγικές δομές θα ξέρουν μία ξένη γλώσσα και διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένη γλώσσα!

Οι δάσκαλοι που θα πάνε στις προσφυγικές δομές θα ξέρουν μία ξένη γλώσσα και διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένη γλώσσα!

Δημοσιεύτηκε: 6:00 μμ Οκτώβριος 11th, 2016  


daskalos-kentriki

Νίκος Φίλης στο «Πρακτορείο fm»: Συνεννόηση αλλά όχι συναπόφαση με την εκκλησία

«Πάντοτε εκ μέρους της Πολιτείας και ειδικότερα της κυβέρνησης υπάρχει η επιδίωξη συνεννόησης με την Εκκλησία για τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας «μία πολύ θετική εξέλιξη» τη συνάντηση με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Προφανώς οι συζητήσεις και οι συμφωνίες γίνονται στη βάση του Συντάγματος και των νόμων, δηλαδή των διακριτών ρόλων των δύο πλευρών -της Πολιτείας και της Εκκλησίας- με την επιδίωξη της συνεργασίας, γιατί ο λαός μας έχει να κερδίσει από μια τέτοια συνεργασία και όχι από αντιπαραθέσεις» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Υπήρξε μία συζήτηση με επίκεντρο το θέμα των Θρησκευτικών» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «τα θέματα αυτά για την κυβέρνηση είναι ζητήματα, αφενός διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αφετέρου όμως είναι θέματα που αποφασίζει το κράτος, είναι θέματα που το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι αποδίδουν ως αρμοδιότητα στο κράτος, δεν υπάρχει δηλαδή συναπόφαση».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και χωρίς των ΓΕΛ

Ο υπουργός εξήγησε ότι «τα προγράμματα των Θρησκευτικών, που έχουν αποφασιστεί από τα αρμόδια πολιτειακά όργανα, θα εφαρμοστούν και εφαρμόζονται ήδη κανονικά και, όπως συμβαίνει με όλα τα μαθήματα, θα αξιολογηθούν στο τέλος του χρόνου και αναλόγως της αξιολόγησης θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις, προκειμένου να συγγραφούν και τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών».

Σημείωσε δε ότι τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών, που έχουν διανεμηθεί από τα καλοκαίρι στα σχολεία, «αποτελούν μέρος της διδακτέας ύλης, είναι ένα στοιχείο πηγών μαζί με άλλες πηγές που διανέμονται με τον λεγόμενο φάκελο του μαθήματος».

Σε ό,τι αφορά το μάθημα της Ιστορίας επισήμανε ότι «επειδή ουσιαστικά διδάσκεται τρεις φορές στο σχολείο η ίδια Ιστορία, με επεκτάσεις διάφορες, προσπαθήσαμε να κάνουμε το αυτονόητο, στις μεγάλες τάξεις -όχι στο Δημοτικό, όχι στο Γυμνάσιο, αλλά στο Λύκειο- να επεκτείνουμε και να δώσουμε έμφαση στη διδασκαλία θεμάτων Ιστορίας, που αφορούν τη σημασία των ιστορικών γεγονότων και τις συνέπειές τους για την πορεία της ιστορίας στη διαμόρφωση του Ελληνισμού […]. Τρεις φορές στη σχολική ζωή να λες τα ίδια γεγονότα, δεν είναι τόσο πολύ ουσιαστικό. Γι αυτό, από τα κεφάλαια των βιβλίων δώσαμε έμφαση σε εκείνα τα οποία εμβαθύνουν και τα παιδιά δεν παπαγαλίζουν απλώς κάποια ιστορικά γεγονότα».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, που τίθεται σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι «οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλη εμπειρία στην υποδοχή και ένταξη στον κοινωνικό ιστό των παιδιών μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια». «Οι δάσκαλοι οι οποίοι θα πάνε εκεί (σσ: στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων) θα έχουν γνώση και μίας ξένης γλώσσας, ενώ θα ξέρουν πως διδάσκεται η ελληνική ως δεύτερη ξένη γλώσσα» πρόσθεσε. «Γνωρίζουμε και τις δυσκολίες που θα υπάρξουν, αλλά στις μικρές κυρίως ηλικίες δημιουργείται ένα κλίμα, ένα συλλογικό κλίμα συνεργασίας, ενδιαφέροντος, συμμετοχής και θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα συνεννόησης» προέβλεψε.

*Τη συνέντευξη πήραν ο Κώστας Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου

Πάνω από 8.000 αιτήσεις για την εκπαίδευση προσφύγων αλλά για πόσες θέσεις; Αναλυτικά ανά ειδικότητα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...