Home / HEADER-NEWS / Το χρονοδιάγραμμα του ΣΑΕΠ για τις αναγνωρίσεις επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών

Το χρονοδιάγραμμα του ΣΑΕΠ για τις αναγνωρίσεις επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών

Δημοσιεύτηκε: 12:04 μμ Οκτώβριος 27th, 2016  


ptyxio
Ολοκληρώθηκε από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), η εξέταση 600 φακέλων αποφοίτων Κολλεγίων και ξένων ΑΕΙ που ζητούν , εδώ και δυο χρόνια περίπου, αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας  Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου:
Α. Εκτίμησή μας είναι ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των φακέλων (περίπου 3.300) που κατατέθηκαν μέχρι 31-12-2015
Β. Στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η εξέταση των φακέλων που κατατέθηκαν από τον Γενάρη του 2016.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επικαιροποίηση του   ισχύοντος 38/2010 Προεδρικού Διατάγματος   για την ουσιαστική  εναρμόνιση  των προβλέψεων της οδηγίας με την κείμενη ελληνική  νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βρίσκεται υπό κατάρτιση στο υπουργείο Παιδείας.
Από την περασμένη Ανοιξη το υπουργείο Παιδείας για την   επαγγελματική  ισοδυναμία των  τίτλων σπουδών ζητά και τη συνεπικουρία, όπου αυτή απαιτείται,  των Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων.
Καταγγελίες
Στον  Επιθεωρητή  Δημόσιας Διοίκησης και στο  Συνήγορο  του Πολίτη, έχουν  γίνει “σωρεία” καταγγελιών από πτυχιούχους για την καθυστέρηση εξέτασης των φακέλων τους από το 2013.
Αιτία της απαράδεκτης καθυστέρησης αποτελεί η   αναστολή λειτουργίας του αρμόδιου Συμβουλίου, του ΣΑΕΠ, καθώς λόγω της επαναλαμβανόμενης  μετονομασίας και διάσπασης υπουργείων,  θα έπρεπε  να ανασυγκροτηθεί, αφού, σε  αυτό συμμετέχει κι ένας εκπρόσωπος από κάθε υπουργείο.
Τα υπουργεία έκαναν μέχρι κι ένα εξάμηνο να ορίσουν εκπροσώπους , με αποτέλεσμα να μη συγκροτούνταν άμεσα το ΣΑΕΠ, για να εξεταστούν  οι  φάκελοι  των πτυχιούχων που περιμένουν την αναγνώριση.
dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...