Home / HEADER-NEWS / Αριστοτέλης: Καταγγελία για το Δήμο Αθηναίων: Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία συνεχίζονται αμείωτες!

Αριστοτέλης: Καταγγελία για το Δήμο Αθηναίων: Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία συνεχίζονται αμείωτες!

Δημοσιεύτηκε: 7:10 πμ Οκτώβριος 6th, 2016  


letter

4/10/2016

Με ένα απαράδεκτο μέιλ προς το ΔΣ της ΔΟΕ, ο δήμος της Αθήνας ζητά από τη ΔΟΕ να ορίσει έναν εκπρόσωπό της στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αγνοώντας τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων αφού συγχώνευσε όλες τις Σχολικές Επιτροπές και τις ΔΕΠ σε μία, δημιουργώντας ένα υπερσυγκεντρωτικό και εξαιρετικά αδιαφανές καθεστώς που αφορά τη διαχείριση των χρημάτων των επιχορηγήσεων για τις σχολικές μονάδες, έρχεται τώρα να αφαιρέσει τη δυνατότητα ακόμα και του ελάχιστου ελέγχου που είχε απομείνει από το εκπαιδευτικό κίνημα και τα σωματεία του.

Έτσι, αντί ως όφειλε να καλέσει τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να ορίσουν εκπρόσωπό τους στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, απευθύνθηκε στο δευτεροβάθμιο όργανο, στο ΔΣ της ΔΟΕ να ορίσει εκπρόσωπό του! Σα να λέμε, ο δήμος Καρδίτσας καλεί τη ΔΟΕ να ορίσει εκπρόσωπό της στη ΔΕΠ Καρδίτσας!

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν τον κατήφορο του Δήμου Αθηναίων! Οι επιδιώξεις του τελικά, είναι σαφείς:

·                    Να είναι εντελώς ανεξέλεκτος στη διαχείριση των χρημάτων των σχολικών μονάδων, πράγμα που αποδεικνύεται από την απόφασή του να συγχωνεύσει τις σχολικές επιτροπές σε μία, διογκώνοντας υπέρμετρα τα προβλήματα και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το μεγάλο πάρτι στην οικονομική λεηλασία των σχολικών μονάδων!

·                    Να ασκήσει χωρίς τον έλεγχο του εκπαιδευτικού κινήματος, εκπαιδευτική πολιτική με την εισβολή ΜΚΟ σε προγράμματα απογευματινής απασχόλησης παιδιών καθώς και στην κατίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης μέσω κοινοφελούς προγραμμάτων και της απλήρωτης εργασίας χρυσωμένης με το χάπι του εθελοντισμού, όπως έχει ήδη ξεκινήσει. Τρανό παράδειγμα σε αυτό, η παντελής αδιαφάνεια στις επισκευές των σχολικών κτηρίων και η προτεραιότητα που δόθηκε στις σχολικές μονάδες που εμπλέκονται με προγράμματα αντίστοιχου χαρακτήρα!

Καταγγέλουμε το Δήμο Αθηναίων για την ενέργειά του αυτή

Καλούμε την Ομοσπονδία να κάνει το αυτονόητο: Να αρνηθεί να ορίσει και να βγάλει καταγγελία αντίστοιχη του σωματείου μας

Καλούμε τα εκπαιδευτικά Σωματεία που εμπλέκονται στο δήμο της Αθήνας να ορίσουμε από κοινού και να επιβάλλουμε τον από κοινού εκπρόσωπό μας στη ΔΕΠ καθώς και να εντείνουμε τη δράση μας για την αποκάλυψη των σχεδιασμών και για την ακύρωση των συγχωνε΄λυσεων των Σχολικών Επιτροπών και των ΔΕΠ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

         Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα          

 

Επισυνάπτουμε το μέιλ που στάλθηκε στην Ομοσπονδία

 

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 50 του Ν. 1566/85, σε κάθε Δήμο ή Δημοτικό Διαμέρισμα λειτουργεί Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, στην οποία συμμετέχουν ως μέλη και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, αν υπάρχουν.

          Με την υπ’ αριθμ. 1719/12-09-2016(ΑΔΑ: 705ΜΩ6Μ-20Α) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων εγκρίθηκε α) η συγχώνευση των επτά (7) Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) σε μία (1) με την επωνυμία «Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αθηναίων», β) ο ορισμός Προέδρου και του Αναπληρωτή του, γ) ο ορισμός των παραγωγικών τάξεων και δ) η έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας από 01-10-2016.

          Ενόψει της συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αθηναίων για την προσεχή διετία και με έναρξη λειτουργίας από  01/10/2016, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα, εγγράφως και με e-mail στο paideia.oikonomiko@cityofathens.gr ή fax στο 210 8217456 τον εκπρόσωπό σας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αθηναίων.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας,

 

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ                   

& ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ & ΔΕΠ

ΤΗΛ.  2108217733


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...