Home / Featured / Τι απαντά ο Νίκος Φίλης για ελλείψεις εκπαιδευτικών

Τι απαντά ο Νίκος Φίλης για ελλείψεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 1:51 μμ Οκτώβριος 6th, 2016  


filis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δυο γραπτές απαντήσεις έδωσε πρόσφατα στη Βουλή ο Νίκος Φίλης σχετικές με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Και οι δυο απαντήσεις αφορούσαν την Κρήτη και τις περιοχές Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Στην απάντησή του για το Ηράκλειο ο Υπουργός λέει:

Αναφορικά με τις προσλήψεις Γενικής Εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου σας γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί  244 προσλήψεις εκπαιδευτικών Δασκάλων ΠΕ70  (202 με πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και 42 με πιστώσεις από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-ΠΔΕ), 154 προσλήψεις εκπαιδευτικών Νηπιαγωγών ΠΕ60 (94 με πιστώσεις από το ΕΣΠΑ , 59 με  πιστώσεις από το ΠΔΕ και 1 με πίστωση από τον τακτικό προϋπολογισμό).

Ο Υπουργός παραθέτει και πίνακα με 94 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ενώ για την Ειδική Αγωγή αναφέρει:

Για την Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα για τα ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ένταξης του Νομού προσλήφθηκαν 55 Δάσκαλοι ΠΕ71, 5 Νηπιαγωγοί ΠΕ60.50 και 1 εκπαιδευτικός ΠΕ11.01 Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ με πιστώσεις από το ΕΣΠΑ ενώ για την Παράλληλη Στήριξη προσλήφθηκαν 32 Δάσκαλοι ΠΕ71, 14 Δάσκαλοι  ΠΕ 70.50 και 6 Νηπιαγωγοί ΠΕ60.50 με πιστώσεις από το ΕΣΠΑ.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, υπήρξε ενημέρωση ότι το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου θα καλυφθεί πλήρως από εκπαιδευτικούς,  οι οποίοι ήδη ανέλαβαν Υπηρεσία.

 Επίσης, γνωστοποιεί ότι στα δημόσια σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ηρακλείου έχουν προσληφθεί, για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, εκατόν ένας  (101) αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου κλάδων Δ/θμιας Εκπ/σης.    Ειδικότερα, στα δημόσια σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ηρακλείου  έχουν προσληφθεί, μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των δομών ΕΑΕ, εξήντα (60) αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου και επτά (7) μειωμένου ωραρίου κλάδων Δ/θμιας Εκπ/σης.

Για το Ρέθυμνο πάλι μέσα από πίνακα παρατίθενται στοιχεία για τον αριθμό των προσλήψεων στην Α/θμια. Σύμφωνα με τον πίνακα αυτόν στη Γενική Α/θμια έγιναν 148 προσλήψεις πλήρους ωραρίου και 8 μειωμένου. Επίσης, 54 προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Ειδική Αγωγή στις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής.

Κατά την τελευταία φάση προσλήψεων αναπληρωτών στον Νομό Ρεθύμνου τα κενά του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων ήταν μηδενικά. Επίσης, ζητήθηκαν 7 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών και προσλήφθηκαν 7 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δηλαδή καλύφθηκε το σύνολο των κενών στον κλάδο των νηπιαγωγών.

Επίσης, στα δημόσια σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ρεθύμνου έχουν προσληφθεί για το τρέχον σχολικό έτος, για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, πενήντα δύο (52) αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου κλάδων Δ/θμιας Εκπ/σης.

Επιπρόσθετα, στα δημόσια σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ρεθύμνου  έχουν προσληφθεί, μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των δομών ΕΑΕ, σαράντα οκτώ (48) αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τριάντα έξι (36) πλήρους ωραρίου-  διαφόρων κλάδων Δ/θμιας Εκπ/σης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το ΥΠ.ΠΕ.Θ., σύμφωνα και με τις πιστώσεις που εγκρίνονται με δεδομένη τη συσταλτική δημοσιονομική πολιτική λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια, ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό ούτε στην αρχή αλλά ούτε και στη διάρκεια του σχολικού έτους και να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, υπό τους ανωτέρω περιορισμούς και παράλληλα καθοδηγεί τις περιφερειακές υπηρεσίες της ώστε να κατανέμουν με τον βέλτιστο τρόπο το εκπαιδευτικό προσωπικό αρμοδιότητάς τους.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...