Home / Featured / Αναλύουμε τι δυνατότητες έχετε αν προσληφθείτε για τους πρόσφυγες

Αναλύουμε τι δυνατότητες έχετε αν προσληφθείτε για τους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε: 1:19 μμ Οκτώβριος 5th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο εγκλωβισμός όσων προσλαμβάνονται στο πρόγραμμα για τους πρόσφυγες ακόμα και με μειωμένο ωράριο ήταν ένα θέμα που προβλημάτισε πολλούς υποψήφιους αναπληρωτές. Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας με δελτίο τύπου του έκανε γνωστό ότι  εκκρεμεί προς δημοσίευση σχετική διοικητική πράξη με την οποία ο αναπληρωτής που προσλαμβάνεται με μειωμένο ωράριο σε ΔΥΕΠ, παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη-αναβάθμιση με πλήρες ωράριο στη Γενική Εκπαίδευση στην περιοχή πρόσληψής του.

Τι σημαίνει αυτό;

Αν προσληφθείτε με μειωμένο ωράριο για τις προσφυγικές δομές για παράδειγμα στην Α Αθήνας θα παραμείνετε ενεργός για πρόσληψη με πλήρες ωράριο στην Α Αθήνας.  Προσοχή: Αν σας πάρουν με μειωμένο ωράριο σε μια περιοχή είστε υποψήφιος για αναβάθμιση στην ίδια και μόνο περιοχή. Δηλαδή αν είναι με μειωμένο στην Α Αθήνας δεν μπορείτε να προσληφθήτε με πλήρες στην Γ Αθήνας ή κάπου αλλού.

Τι γίνεται αν κάποιος είναι και στην Ειδική;

Αν και δεν αναφέρεται κάτι στο δελτίο τύπου, λογικά αν κάποιος προσληφθεί με μειωμένο ωράριο στους πρόσφυγες τότε πρέπει να παραμένει η αίτηση του ενεργή για πλήρες ωράριο σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας στην Ειδική Αγωγή. Καλό είναι και αυτό να διευκρινιστεί από το Υπουργείο.

Μέχρι και αύριο οι αιτήσεις αναπληρωτών για τους πρόσφυγες στο OPSYD. Τελικά θα αναβαθμίζονται


 

7 Σχόλια

  1. Τι λες ρε φιλε?? γιατι στην ειδικη σε οποιαδηποτε περιοχη και οχι στην γενικη??? πως το βγαλες αυτο το συμπερασμα??? ελα παναγια μου

    • με μειωμένο ωράριο, παραμένει υποψήφιος για αναβάθμιση/πρόσληψη με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης στον οικείο κλάδο και για πρόσληψη με πλήρες ωράριο για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης (πλήρους ωραρίου) στους άλλους κλάδους (ή πίνακες), με την προϋπόθεση ότι έχει αναλάβει υπηρεσία με μειωμένο ωράριο απασχόλησης και δεν έχει παραιτηθεί μέχρι την ημερομηνία πρόσληψης με πλήρες.
      ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΛΥΚΛΙΟΣ
      ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΧ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ…ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ..ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

  2. Εκπαιδευτικός

    Το ωράριο στη Β’ θμια των ΔΥΕΠ είναι σίγουρα απογευματινό ή θα υπάρξουν έστω και λίγες τάξεις πρωινές;
    Στην εγκύκλιο δε γίνεται σαφές τι ισχύει.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...