Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 20:27


Home / HEADER-NEWS / Ζητούν από δασκάλους να διδάξουν μουσική

Ζητούν από δασκάλους να διδάξουν μουσική

Δημοσιεύτηκε: 4:27 μμ Σεπτέμβριος 21st, 2016  


music-363276_640

Δάσκαλοι θα διδάξουν μουσική και χειροτεχνία στα δημοτικά σχολεία. Οι παλιότεροι δεν θα εκπλαγούν, καθώς τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 οι δάσκαλοι δίδασκαν όλα τα μαθήματα. Δεν συνέβη το ίδιο τα τελευταία χρόνια. Φέτος, ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας σήμανε οπισθοδρόμηση για να καλύψει τα κενά.

Σε έγγραφο προς τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας ζητείται από δασκάλους να παρακολουθήσουν επιμορφωτική συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη διδακτική της Μουσικής, Γυμναστικής και Εικαστικών. «Πώς γίνεται άνθρωποι άσχετοι με τα παραπάνω διδακτικά αντικείμενα να καλούνται να διδάξουν κάτι το οποίο δεν έχουν σπουδάσει;» ρωτά, μιλώντας στην «Κ» καθηγητής Μουσικής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κάνει λόγο «για χαώδη κατάσταση σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία εξαιτίας της εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο», επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Νίκος Φίλης «έκανε σαφές ότι ελάχιστες πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών πρόκειται να διατεθούν από εδώ και πέρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κατά κύριο λόγο ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη, επειδή είναι πάρα πολλά και τόνισε ότι δεν θεωρεί απόλυση τη μη πρόσληψη αναπληρωτών, ειδικά αν αυτοί έχουν εργαστεί για ένα χρόνο ή λιγότερο».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με γραπτό μήνυμα SMS τα αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...