Home / Featured / Ξεκινά η «μάχη» της κάλυψης των κενών στα σχολεία. Σε Α φάση ρίχνουν 10.000 αναπληρωτές

Ξεκινά η «μάχη» της κάλυψης των κενών στα σχολεία. Σε Α φάση ρίχνουν 10.000 αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 8:25 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2016  


daskalos-kentriki

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όπως από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει το xenesglosses.eu η επόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα προσλήψεων αναπληρωτών. Η επικρατέστερη μέρα των προσλήψεων είναι η Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, αν και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο και δεν αποκλείεται οι προσλήψεις να πάνε και προς τα τέλη της εβδομάδας 9/9/2016. Η Τρίτη ως μέρα εξυπηρετεί καθώς θα μπορούν οι αναπληρωτές να παρουσιαστούν μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή να γίνει η τοποθέτησή τους στα σχολεία ώστε στο πρώτο κουδούνι να βρίσκονται στα σχολεία τους.

Όσον αφορά το ΑΣΕΠ και τους πίνακες η πληθώρα των ενστάσεων που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί έχει προκαλέσει χάος. Πηγές του Υπουργείου υποστηρίζουν ότι η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο και ίσως αυτό να συμβαίνει για δασκάλους και νηπιαγωγούς, δε ξέρουμε κατα πόσο ισχύει για τις υπόλοιπες ειδικότητες και ειδικά για τη Δευτεροβάθμια όπου έχει μεγάλο όγκο αναπληρωτών και ειδικοτήτων.

Προσλήψεις μπορούν να γίνουν βέβαια και από τους προσωρινούς πίνακες αν και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν στο Υπουργείο και αποτελεί ύστατη λύση. Προσλήψεις από προσωρινούς μπορεί να σημαίνει ότι όταν βγουν οι οριστικοί κάποιοι αναπληρωτές μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλες περιοχές κάποιοι κακώς να προσλήφθηκαν. Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι θα προκληθούν προβλήματα, που φυσικά τα γνωρίζουν οι ιθύνοντες.

Οι συνολικές πιστώσεις είναι περίπου 21.000 και αφορούν, όπως πάλι έχουμε αποκαλύψει, ΕΕΠ, ΕΒΠ, Α/θμια, Β/θμια, Γενική και Ειδική καθώς και Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια. Το ΕΣΠΑ θα στηρίξει τα σχολεία και φέτος καθώς προσφέρονται μέσω αυτού 216 εκ. ευρώ. Μέσω του ΕΣΠΑ θα γίνει το 70% των προσλήψεων.

Το ΠΔΕ και Κρατικός θα δώσουν 6.000 προσλήψεις που το μεγαλύτερο μέρος τους θα κατευθυνθεί στη Δευτεροβάθμια που δεν έχει προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ ενώ τμήμα των προσλήψεων θα συμπληρώσει το ΕΣΠΑ.

Τα κένα θα έχουν δηλωθεί μέχρι τη Δευτέρα 5/9. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου έλεγχαν το σύστημα την Τετάρτη ώστε να είναι έτοιμο για την καταγραφή των κενών.

Όσον αφορά τον αριθμό των προσλήψεων που θα αφορά η Α φάση αυτός φαίνεται να είναι λίγο πάνω από τις 10.000 όπως πληροφορήθηκε από πηγές του το xenesglosses.eu.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...