Home / HEADER-NEWS / Ο τρόπος ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Σύντομα η Κ.Υ.Α.

Ο τρόπος ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Σύντομα η Κ.Υ.Α.

Δημοσιεύτηκε: 3:57 μμ Σεπτέμβριος 15th, 2016  


prosfigeshotspots

Τον τρόπο ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος μετέχει στην ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το υπουργείο Παιδείας προνοεί για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, η συγκεντρωτική κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

«Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν εντός των δομών φιλοξενίας. Για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου υπάρχει ένα πρόγραμμα πρωινό, εντός των δομών φιλοξενίας, που αφορά τις δικές τους γλώσσες -τις μητρικές- και το οποίο πραγματοποιείται με συνεργασία των διεθνών οργανισμών και κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αυτών που έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμά τους» εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και πρόσθεσε:

«Από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα, τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου θα τα παίρνουμε με τα λεωφορεία και θα τα πηγαίνουμε σε κάποια ελληνικά σχολεία, όπου θα διδάσκονται και μία ώρα την ημέρα Ελληνικά».

Ο δε κατάλογος των σχολείων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, να κυκλοφορήσει σε περίπου μία εβδομάδα.

«Ακατανόητες οι αντιδράσεις»

Ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε ακατανόητες τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου του Δήμου Ωραιοκάστρου. «Χθες έγιναν οι δηλώσεις της υπεύθυνης δομής που έχει εμβολιάσει τα παιδιά πέριξ του Ωραιοκάστρου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ότι δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί χωρίς να έχει εμβολιαστεί στις συγκεκριμένες δομές.

Όταν κάποιος θέλει να καταλάβει και να μάθει τι συμβαίνει στην περιοχή του και στους καταυλισμούς της περιοχής του θα πρέπει να αποταθεί στους αρμόδιους και να ρωτήσει» ανέφερε. «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους σε μια διαδικασία κοινωνικής ένταξης; Ή θέλουμε να φτιάξουμε γκέτο. Αν θέλουμε να φτιάξουμε γκέτο θα πρέπει να δεχθούμε και τις συνέπειες του γκέτο που βλέπουμε σε άλλες χώρες» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

www.dikaiologitika.gr


 

Ένα σχόλιο

  1. η γκετοποιηση των προσφύγοπουλων και των προσφύγων ή μεταναστών ξεκινά από τη βάση δηλαδή από τα Hot spots. Όταν λοιπόν το κράτος τους αφήνει τόσους μήνες αυτούς τους ανθρώπους να ζουν σε αυτές τις συνθήκες και άγνωστο ακόμα για πόσο αυτοι οι ίδιοι συντηρούν τη γκετοποιηση και την ενισχύουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει ένας σχεδιασμός διάλυσης των Hot spots και να πάνε αυτοί οι άνθρωποι σε σπίτια σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και σιγά σιγά να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες. Με μέθοδο όμως και πρόληψη. Η δημόσια υγεία όλων επίσης βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχουμε επιβεβαιωμενα κρουσματα φυματίωσης και άλλων σοβαρών ασθενειών και δεν έχουμε εμβόλια. Τα παιδιά δεν έχουν κάνει μαντου και αντιφυματικο εμβολιασμό εδώ και δύο χρόνια. Πρώτα λοιπόν θωρακιζεις την κοινωνία και τα προσφυγοπουλα με ενημερώσω και πρόληψη και μετά προχωράς! !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...