Home / HEADER-NEWS / Με τρικ και αλλαγές ανοίγουν τα σχολεία

Με τρικ και αλλαγές ανοίγουν τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:50 πμ Σεπτέμβριος 12th, 2016  


sxoleio

Όπως λένε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το υπουργείο «κερδίζει» εκπαιδευτικούς μεταφέροντάς τους από τη μία βαθμίδα στην άλλη ενώ στους εκπαιδευτικούς θα ανατεθεί η διδασκαλία συναφών ειδικοτήτων, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά – Ολες οι αλλαγές που θα συναντήσουν οι μαθητές

To «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα για χιλιάδες μαθητές που θα επιστρέψουν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά. Για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποτελεί μεγάλο στοίχημα η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι ξενύχτησαν την προηγούμενη εβδομάδα για να δώσουν στη  δημοσιότητα τους πίνακες με αναπληρωτές και αποσπάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά το περσινό πάθημα του Αριστείδη Μπαλτά και του Τάσου Κουράκη, οι οποίοι άφησαν τεράστια κενά εκπαιδευτικών και κλειστά σχολεία, εξάντλησε τα περισσότερα κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσα στο καλοκαίρι για προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα, αυτό της διανομής σχολικών βιβλίων, έχει ήδη ολοκληρωθεί από το  καλοκαίρι, λένε οι αρμόδιοι του υπουργείου με 24 εκατομμύρια βιβλία να βρίσκονται στα σχολεία. Ο υπουργός Παιδείας θα δώσει το «παρών» σήμερα στον αγιασμό στο 132ο δημοτικό σχολείο στη Γκράβα και μετά δίπλα στο Ειδικό σχολείο.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «επικοινωνιακά τρικ» της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των κενών δεν καλύφθηκε με προσλήψεις, αλλά με αναδιοργανώσεις σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης. Όπως λένε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το υπουργείο «κερδίζει» εκπαιδευτικούς μεταφέροντάς τους από τη μία βαθμίδα στην άλλη ενώ στους εκπαιδευτικούς θα ανατεθεί η διδασκαλία συναφών ειδικοτήτων, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά. Συνολικά πάντως έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 20.000 αναπληρωτές.

1. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής εκτιμά ότι δεν θα υπάρχουν πολλά κενά, διερωτάται βέβαια για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης με την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων προκειμένου να μην υπάρχουν κενά. Ερωτηματικά αφήνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και της ενισχυτικής διδασκαλίας. Για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών, η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών το επόμενο διάστημα. Συνολικά εκτιμούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ότι θα λείπουν περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί, κυρίως καθηγητές ειδικοτήτων, αλλά θα προκύψουν και κενά από τις άδειες πχ. Μητρότητας που προκύπτουν με την έναρξη του σχολικού έτους.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όλες οι αλλαγές που θα συναντήσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε Γενική και Ειδική Αγωγή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...