Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 17:12


Home / HEADER-NEWS / Στόχος η αναβάθμιση και η καλύτερη λειτουργία των ΚΕΔΔΥ

Στόχος η αναβάθμιση και η καλύτερη λειτουργία των ΚΕΔΔΥ

Δημοσιεύτηκε: 12:44 μμ Σεπτέμβριος 25th, 2016  


eidiki

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Γραπτή απάντηση για τη λειτουργία των ΚΕΔΔΥ δίνει ο Υπουργός Παιδείας στην οποία αναφέρει ότι το ΥΠΠΕΘ στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία και την αναβάθμιση του θεσμού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., γι αυτό εξετάζει όλες τις κατατεθείσες προτάσεις.

Αναφορικά με την εναλλαγή του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΕΔΔΥ με εκείνο των σχολικών μονάδων, ο Υπουργός κάνει γνωστό  ότι με την αντικατάσταση του  άρθρου 21 του Ν.3699/2008 από την παρ. 3 του άρθρου 48 του Ν.4415/2016 κατοχυρώνεται  με σαφήνεια η δυνατότητα μετακίνησης των εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε., από δομές Ε.Α.Ε.  στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση και το αντίθετο. Παράλληλα με τα χρονικά όρια που τίθενται, εξασφαλίζεται η σταθερότητα του προσωπικού στις αντίστοιχες δομές, όπως επιβάλλεται για παιδαγωγικούς λόγους.

Σχετικά με την τροποποίηση του Ν.3699/2008 και την αναδιοργάνωση της σύνθεσης του προσωπικού των ΚΕΔΔΥ,  σας ενημερώνουμε πως στόχος των ΚΕΔΔΥ είναι η προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και κυρίως εκείνων που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και η υποστήριξη, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας. Οι εξειδικευμένοι στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) εκπαιδευτικοί, δεν αξιολογούν τις γνώσεις των μαθητών σε συγκεκριμένα μαθήματα αλλά τις δεξιότητες αυτών των μαθητών στον αντίστοιχο γνωστικό χώρο. Παραδείγματος χάριν η γλωσσική εξέταση, διερευνά την ικανότητα στην ανάγνωση και τη γραφή, προσδιορίζει την λογική συγκρότηση της σκέψης μέσω της κατανόησης κειμένου και επίσης διερευνά τη διαφοροποίηση της ικανότητας του εξεταζόμενου δίνοντας στοιχεία για τυχόν ελλειμματική κατάκτηση των δεξιοτήτων αυτών που μπορεί να παραπέμπουν  σε δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία κ.λπ.. Με τον ίδιο τρόπο, η εξέταση της  αριθμητικής αντίληψης (αντίληψη ποσοτήτων, αντίληψη μεγεθών) αποπειράται  τον προσδιορισμό της μη – τυπικής ανάπτυξης των μαθηματικών δεξιοτήτων. Επομένως δεν είναι υπαρκτή η ανάγκη διαφοροποίησης των ειδικοτήτων. Καθώς η εξέταση δεν εμπεριέχει ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν υφίσταται η ανάγκη εξειδικευμένου στο γνωστικό αντικείμενο εξεταστή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες Ειδικότητες στα ΔΙΕΚ - Αυξημένες θέσεις για τους υποψήφιους

Στο πλαίσιο αυτό, το άρθρο 48 (Ρύθμιση θεμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) του Ν.  4415/2016 (ΦΕΚ 159/τ.Α’/06-09-2016) αντικατέστησε  την παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 3699/2008, αλλά και τις περιπτώσεις γ’ και δ’ της παρ. 1 του άρθρου 19 του Ν. 3699/2008 επαναπροσδιορίζοντας τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που μπορούν να τοποθετηθούν στα ΚΕΔΔΥ καταργώντας τις διατάξεις που διαχώριζαν τους εκπαιδευτικούς της ίδιας ειδικότητας σε διαφορετικούς κλάδους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...