Home / HEADER-NEWS / Να σταματήσουν το Υπουργείο και η Δ/νση Αν. Αττικής να παίζουν με το μεροκάματο και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων αναπληρωτών

Να σταματήσουν το Υπουργείο και η Δ/νση Αν. Αττικής να παίζουν με το μεροκάματο και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 5:56 μμ Σεπτέμβριος 8th, 2016  


letter

ΑΠ 66- 7/9/16 

Σύλλογος Κ.Σωτηρίου                            

Προς: Υπ. Παιδείας, Δ/νση Αν. Αττικής,  τα μέλη, ΔΟΕ

ΘΕΜΑ: Να σταματήσουν το Υπουργείο και η Δ/νση Αν. Αττικής να παίζουν με το μεροκάματο και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων αναπληρωτών

Οι περίπου 200 αναπληρωτές που παρουσιάστηκαν στη Δ/νση Αν. Αττικής κατέληξαν να περιμένουν με τις ώρες – πολλοί από αυτούς από τις 8 το πρωί για να φύγουν ακόμα και στις 6μ.μ. χωρίς να καταφέρουν να προσληφθούν χάνοντας το μεροκάματο και το ένσημο της μέρας!!!

Δεν έφτανε το καψόνι του Υπ. Παιδείας με την αναγγελία των προσλήψεων στις 2 το βράδυ, στην Αν. Αττική το καψόνι συνεχίστηκε και το πρωί.

Ενώ από το πρωί ήταν έτοιμοι οι υπάλληλοι να υποδεχτούν τους αναπληρωτές για την πρόσληψη, έμαθαν από τη Δ/νση ότι το Υπουργείο δεν έχει αποστείλει τις καταστάσεις με τα ονόματα των αναπληρωτών ανά πρόγραμμα πρόσληψης (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ) για τη συμπλήρωση των ανάλογων δικαιολογητικών.

Έτσι η αρχική ανακοίνωση για έναρξη της διαδικασίας από 11π.μ. πήγε στη 1μ.μ. για να φτάσει το Υπουργείο να στείλει τις καταστάσεις μετά τις 2μ.μ.!!! Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Δ/νσης καμία προεργασία δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα γιατί παράγοντας του Υπουργείου είπε στη Δ/νση ότι υπήρχε περίπτωση να γίνουν αλλαγές στις προσλήψεις καθώς υπήρχαν λάθη!!!

Σε συνέχεια αυτού του εμπαιγμού και της απαξίωσης των ανθρώπων από το Υπουργείο Παιδείας ακολούθησε η Δ/νση Αν. Αττικής που δεν πήρε κανένα έκτακτο μέτρο ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσληψη των ανθρώπων που ταλαιπωρούνταν χωρίς λόγο όλη τη μέρα. Αντίθετα η αναγγελία για δυνατότητα να προχωρήσουν σε περιορισμένες προσλήψεις λόγω της ώρας, στην αρχή 100, μετά την καθυστέρηση του Υπουργείου 50 για να γίνουν τελικά ακόμα λιγότερες προσλήψεις, οδήγησαν σε απαράδεκτες καταστάσεις με φωνές και σπρωξίματα για το ποιος θα προλάβει να προσληφθεί!!

Η ίδια η Δ/ντρια εκπαίδευσης κα Ξυθάλη ενώ είχε εικόνα της κατάστασης άφησε να εξελιχτούν τα πράγματα χωρίς καμιά παρέμβαση που να δίνει λύση. Αποχώρησε από τις 2μ.μ. λόγω προγραμματισμένων υπηρεσιακών συναντήσεων χωρίς να δώσει κανένα περιθώριο επικοινωνίας ούτε με υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε με το σύλλογό μας που προσπάθησε να επικοινωνήσει. Οι συναντήσεις που επικαλέστηκε δεν δικαιολογούν την απουσία κάθε ενδιαφέροντος να ενημερωθεί για την εξέλιξη όταν πάνω από 150 άνθρωποι ήταν «κρεμασμένοι» στη δ/νση κατά την αποχώρησή της.

Γιατί δεν πήρε έκτακτα μέτρα είτε για την εξασφάλιση προσωπικού είτε για την επίσπευση μέρους της διαδικασίας – μόνο της αναγγελίας πρόσληψης στον ΟΑΕΔ για όλους ώστε να εξασφαλιστεί η ημερομηνία πρόσληψης (δηλαδή μεροκάματο και ένσημο) και ας γινόταν η ολοκλήρωση των δικαιολογητικών την επομένη ;

Αυτό προτείναμε ως σύλλογος στην παρέμβασή μας στο χώρο της δ/νσης και όταν μετά τις 5:30 μ. μ. υιοθετήθηκε από την προϊσταμένη δεν μπόρεσε να προχωρήσει ούτε για τους περίπου 30 συναδέλφους που είχαν παραμείνει στη Δ/νση γιατί το ΕΡΓΑΝΗ σταμάτησε να λειτουργεί στις 6μμ. Πώς άλλες γειτονικές Δ/νσεις – με επίσης μαζικές προσλήψεις – έλυσαν το πρόβλημα που δημιούργησε το ΥΠΕΠΘ χωρίς να το μεταφέρουν στους αναπληρωτές ;

Έχουν απόλυτο δίκαιο οι συνάδελφοι αναπληρωτές που αντέδρασαν και δήλωσαν ότι παραμένουν και δεν αποχωρούν αν δεν τους δοθεί το αυτονόητο – το μεροκάματο και το ένσημο τους και είναι ανήκουστο να δέχονται μέχρι και απειλές για πρόσκληση της αστυνομίας !!!!

Υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που ταξίδευαν όλη τη νύχτα για να μη χάσουν τη μέρα πρόσληψης και θα χρεωθούν ακόμα και με ξενοδοχείο – χωρίς να πάρουν το μεροκάματο εξαιτίας της αδιαφορίας και του εμπαιγμού του Υπουργείου και της Δ/νσης.

Το μεροκάματο, το ένσημο και η προϋπηρεσία των συναδέλφων που κάθε χρόνο ταλαιπωρούνται και γυρίζουν όλη τη χώρα με την «ψυχή στο στόμα» είναι ιερό και οφείλει να το σέβεται το Υπουργείο και η Διοίκηση.

Αυτοί που έχουν την απόλυτη ευθύνη για την ταλαιπωρία των συναδέλφων αναπληρωτών έχουν υποχρέωση να σταματήσουν τα παιχνίδια στην πλάτη τους και να βρουν τον τρόπο να καλύψουν την πρόσληψή τους από σήμερα 7/9 που πραγματικά παρουσιάστηκαν στην υπηρεσία.

Αναπληρωτές δάσκαλοι Ανατολικής Αττικής – Καταγγελία για μη ανάληψη υπηρεσίας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...