Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 12/05/2021, 11:57


Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Κ.Σωτηρίου – Σχετικά με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων – ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ. Σχετικά με την λειτουργία του ΠΥΣΠΕ

Σύλλογος Κ.Σωτηρίου – Σχετικά με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων – ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ. Σχετικά με την λειτουργία του ΠΥΣΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:54 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2016  


letter

ΑΠ 6231/8/16 Προς: ΔΟΕ, τα μέλη

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

το ΔΣ εύχεται καλή σχολική χρονιά. Καλή δύναμη σε όλους για συλλογικούς αποφασιστικούς αγώνες για να σταματήσουμε τον κατήφορο στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή μας.

Σχετικά με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες το Υπ Παιδείας καλεί με εγκύκλιο του όλους τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν την πρώτη μέρα και να προχωρήσουν σε κατανομή.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ τεκμηριώνει τόσο το ανεδαφικό όσο και το παράνομο της πράξης αυτής.

Συμπληρωματικά στα όσα παραθέτει η ΔΟΕ ο σύλλογος μας επισημαίνει τα εξής:

Το υπουργείο Παιδείας θέλει να βάλει τους συλλόγους διδασκόντων να αποδεχτούν τα ασφυκτικά όρια και τις περικοπές που προβλέπει τόσο η Υπ. Απόφαση για το «νέο ολοήμερο» όσο και οι αυθαίρετες και παράνομες εγκύκλιοι του, να παραιτηθούν από την απαίτηση όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών λειτουργιών του δημόσιου σχολείου (ολοκληρωμένη λειτουργία του ολοήμερου, ενισχυτική διδασκαλία, διάθεση όλων των ειδικοτήτων που προβλέπονται κλπ) και να επιβάλει ένα «εμφύλιο» μεταξύ των εκπαιδευτικών για την μοιρασιά των ωρών.

Οι σύλλογοι διδασκόντων ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις του Υπουργείου και να το διευκολύνουν στις περικοπές που θέλει να επιβάλει. Δεν του δίνουμε άλλοθι για τις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έχει προγραμματίσει.

Στην κατεύθυνση αυτή τους καλούμε να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλήμματα και δηλώσεις που ζητάει το Υπ Παιδείας και να κρατήσουν την ενιαία στάση που προτείνει η ΔΟΕ.(επισυνάπτουμε το σχετικό σχέδιο απόφασης του συλλόγου διδασκόντων που έχει αποστείλει, στο τέλος)

Επίσης καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν και να καθορίσουνσυγκεκριμένα τις επόμενες μέρες όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο και να ζητήσουν την κάλυψη του με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ – ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συγκεριμένα να ζητήσουν:

Την κατάτμηση όλων των τμήματων που ξεπερνάνε τους 25 μαθητές.

Την κατάτμηση τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, όπου υπάρχουν διαγνώσεις

Την κάλυψη του κάθε τμήματος με ένα δάσκαλο τάξης

Την κάλυψη του ολοήμερου με ένα δάσκαλο για κάθε 2 τμήματα (50 μαθητές) ώστε να υπάρχει ένας υπεύθυνος ολοήμερου.

Να προσδιορίσουν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας για κάθε τμήμα (τις ώρες του δασκάλου του τμήματος που δεν καλύπτονται από τα μαθήματα του δασκάλου) για μαθητές που την έχουν ανάγκη – επισημαίνουμε ότι αυξάνονται οι ανάγκες για αντισταθμιστική εκπαίδευση και κυρίως ότι η ενισχυτική διδασκαλία προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ – και έχει δικαίωμα ο κάθε συλλογος διδασκόντων να ζητήσει ώρες να εγκριθούν. Αν δεν το κάνουμε τότε αποδεχόμαστε στην πράξη την κατάργησή της.

Μπορούμε να καταγράψουμε ότι : Θα διαμορφώσουμε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας εκτιμώντας και την επιτυχία του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας προηγούμενων έτών. Οι συγκεκριμένες ώρες δεν μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς αυτή τη χρονική στιγμή αλλά με βάση την παιδαγωγική και διδακτική μας εμπειρία καθώς και την εμπειρία από την εφαρμογή του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας στο παρελθόν εκτιμούμε πως δε μπορεί να είναι λιγότερο από 2-3 ώρες εβδομαδιαίως για κάθε τμήμα.

Την κάλυψη με εκπαιδευτικούς όλων των  ειδικοτήτων με πρόβλεψη επιπλέον διδακτικών ωρών για συμπληρωματικό εκπαιδευτικό έργο (ενισχυτική διδασκαλία στα γλωσσικά μαθήματα, ολοήμερο με παράλληλα τμήματα, άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες κλπ).

Όλα τα παραπάνω θα ολοκληρώνονται στις επόμενες μέρες παίρνοντας υπόψη και όλες τις αλλαγές από ενδεχόμενες μεταγραφές μαθητών, νέες εγγραφές μαθητών και άλλες υπηρεσιακές μεταβολές.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ενημερώνουν άμεσα το ΔΣ του συλλόγου με κάθε διεκδίκηση που προβάλουν για να προστίθεται στις συλλογικές μας διεκδικήσεις και παρεμβάσεις προς τη Δ/νση και το ΠΥΣΠΕ αλλά και τις γενικότερες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού μας κινήματος που έχουν να κάνουν με την μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, την χρηματοδότηση των σχολείων και της Παιδείας κ.λ.π.

Καταληκτικά καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να υιοθετήσουν ως απάντησή τους στη Δ/νση το πρακτικό της ΔΟΕ :

Σχέδιο πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ……………………………………… Δημοτικού Σχολείου συνεδρίασε σήμερα …/9/2016 και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην κατανομή και την ανάθεση ωρών επειδή δεν είναι παρόν το αναγκαίο προσωπικό (δάσκαλοι – ειδικότητες) και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Όποιος σύλλογος διδασκόντων εκτιμάει ότι είναι καλύτερα να προσδιορίσει και τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς που λείπουν για να καλυφθεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο κατά την εκτίμισή του μπορεί να συμπληρώσει σε συνέχεια αυτού ότι :

Εκτιμάει ότι λείπουν από τη σχολική μονάδα :

….. δάσκαλοι για κάθε τμήμα χωρίς δάσκαλο

… δασκαλος/οι για τα τμήματα ολοήμερου

Καταγράφει όλους τους εκπαιδευτικούς των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στο σχολείο

Την απόφασή του για διαμόρφωση προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας το οποίο θα υποβάλει με όλα τα στοιχεία.

Κάθε άλλη αναγκη που εκτιμάει και αφορά το σχολείο – παίρνοντας υπ όψη του και τις επισημάνσεις του συλλόγου μας.

……………………………………………………………………………………….

Σχετικά με τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ : Με μυστικά ραντεβού, κρυμμένοι σαν τους τυφλοπόντικες συνεδριάζουν πλέον τα μέλη της διοίκησης του ΠΥΣΠΕ, κρυφά από τους αιρετούς!!! Υπόλογοι στον κλάδο όσοι συνεργούν σε τέτοιες μεθοδεύσεις – Οι πρώτοι 20 συνάδελφοι χωρίς σχολείο που προορίζονται για μετακινήσεις στην περιφέρεια στους ΠΕ06 είναι γεγονός — Όλοι αύριο 1/9 στις 2μ.μ. στη συγκέντρωση των συλλόγων στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στη Δ/νση. Όλοι την Παρασκευή 2/9, 2μμ στο 3ο Δ. Σ. Παλλήνης (κάτω από τη Δ/νση) στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής

Στο ένα μετά το άλλο προχωράει στα πραξικοπήματα η Δ/ντρια Ξυθάλη Βασιλική και το σύνολο πλέον των μελών της διοίκησης του ΠΥΣΠΕ προκειμένου να επιβάλουν το σχέδιο καρατόμησης σχολείων και εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά την συγκέντρωση δηλώσεων αποδοχής ή όχι υπεραρίθμων ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ακολούθησε η ανακοίνωση ως απόφαση του ΠΥΣΠΕ των λειτουργικών υπεραριθμιών παρά τις διαβεβαιώσεις στους συγκεντρωμένους ότι δε θα συζητιόταν το θέμα το πρωί της Τρίτης 30/8

Στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/8 των Δ.Σ. στις 9πμ στο ΠΥΣΠΕ Αν Αττικής αποκαλύφθηκε η μεθόδευση για την υφαρπαγή της απόφασης. Το χαρακτηριστικότερο ήταν όταν η δ/ντρια είπε στα Δ.Σ. των συλλόγων και στους αιρετούς ότι καταλαβαίνει ότι λόγω της κούρασης και της στιγμής μπορεί να μην άκουσαν και να μην κατάλαβαν οι αιρετοί ότι συζητήθηκε το θέμα και ότι έγινε ψηφοφορία και πάρθηκε απόφαση!!!

Τραγική είναι η στάση των διορισμένων μελών στο ΠΥΣΠΕ Λεμπέσης Κυριάκου και Κανελλοπούλου Χριστίνας οι οποίοι καλύπτουν τις μεθοδεύσεις της Δ/ντριας και προσυπογράφουν την απόφαση.

Όμως δεν έφταναν όλα αυτά. Η διευθύντρια ξεπερνώντας τον εαυτό της – όσο δύσκολο και να είναι αυτό – οργάνωσε μυστική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ το απόγευμα 31/8 σε τόπο και ώρα που ουδέποτε κάλεσε τους αιρετούς όπως όφειλε από το νόμο!!! Τέτοια δημοκρατική λειτουργία του ΠΥΣΠΕ!

Και ενώ το πρωί με την παρέμβαση των συλλόγων δεν έγινε η συνεδρίαση και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ έφυγαν, το βράδυ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της δ/νσης οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που εκκρεμούσαν.

Θα μάθουμε ποια ονόματα είναι αυτά που υπογράφουν την απόφαση και θα ενημερώσουμε τον κλάδο για την κατάντια τους να αποδεχτούν να κάνουν μυστικοσυμβούλια πίσω από την πλάτη των συναδέλφων. Με το ολίσθημά τους αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη.

Το πιο σοβαρό είναι ότι ήδη από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου και το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις του Υπ. Παιδείας που υπηρετεί με ευφάνταστους τρόπους η διοίκηση.

Οι πρώτοι 20 συνάδελφοι χωρίς σχολείο που προορίζονται για μετακινήσεις στην περιφέρεια στους ΠΕ06 είναι γεγονός ενώ οι πολλαπλές μετακινήσεις τα πολλά σχολεία και τμήματα, οι δύο και τρεις εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητες σε πολλά σχολεία – με άλλα λόγια οι εκπαιδευτικοί λάστιχό και το αλαλούμ στα σχολεία είναι η συμπληρωση της εικόνας.

Με βάση τα λεγόμενα της διευθύντριας στο ΠΥΣΠΕ οι συνάδελφοι προορίζονται για μετακίνηση στην περιφέρεια !!! και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα όσους έχουν μπει ήδη στη λίστα προς διάθεση και όσους έχουν αδικηθεί να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1/9 στις 2μμ στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στα γραφεία της Δ/νσης.

Να απαιτήσουμε :

  • Να σταματήσει η αυθαιρεσία, οι παρανομίες και η αντιδημοκρατική λειτουργία της Διοίκησης.

  • Να ακυρωθούν οι υπεραριθμίες σε όποιο σχολείο υπάρχουν τουλάχιστον δύο τμήματα ολοήμερου.

  • Να γίνει επανατοποθέτηση όλων των ειδικοτήτων από την αρχή με τρόπο που να διατεθεί το ωράριο σε όλους και κανένας να μην περισσεύει. (αναλογα με την ανάθεση στους Γαλλικών)

  • Να γίνει νέα προσμέτρηση των κενών με υπολογισμό όλων των εκπαιδευτικών αναγκών (για το ολοήμερο, ενισχυτική διδασκαλία, δραστηριότητες ειδικοτήτων κλπ)

Καλούμε από κοινού με την ΕΛΜΕ Αν. Αττικής την Παρασκευή 2/9 στις 2μμ στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με οριστική παύση θα τιμωρούνται οι εκπαιδευτικοί που επιμένουν να μην κάνουν το self test

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι προετοιμάζουμε συλλογικά και δυναμικά την έναρξη του αγώνα με την απεργία 15 Σεπτέμβρη που αποφάσισε η 85η Γ.Σ του κλάδου

το ΔΣ καλεί σε έκτακτη ΓΣ του συλλόγου την Τετάρτη 7/9 για την προετοιμασία της απεργίας και τα μέτρα για την έναρξη των σχολείων

(θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων βασισμένο στον περσινό “σκελετό” όσον αφορά τις ημερομηνίες και ...