Home / Featured / Ψηφίστηκε: 21 ώρες θα δίνουν 25 ένσημα στους εκπαιδευτικούς

Ψηφίστηκε: 21 ώρες θα δίνουν 25 ένσημα στους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 8:07 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το xenesglosses.eu παρουσιάζει τη ρύθμιση για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όπως ψηφίστηκε στη Βουλή μετά τη νομοτεχνική βελτίωση. Οι 21 ώρες ανεξαρτήτως κατανομής θα δίνουν 25 ένσημα στους εκπαιδευτικούς:

Ρυθµίσεις για τα θέµατα Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών
1. α) Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέ ντρων ξένων γλωσσών καταθέτουν αµελλητί στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων:
αα)το αναλυτικό εβδοµαδιαίο ωρολόγιο πρόγραµµα µαθηµάτων, από όπου να προκύπτει ο αριθµός των τµη µάτων και των µαθητών του κάθε τµήµατος, οι ώρες δι δασκαλίας κάθε µαθήµατος και ο διδάσκων/καθηγητής κάθε διδακτικής ώρας,

ββ) αντίγραφα των συµβάσεων εργασίας που συνά-πτουν µε τους διδάσκοντες / καθηγητές, ώστε οι διευ θύνσεις εκπαίδευσης να κάνουν έλεγχο των τυπικών προσόντων των διδασκόντων ή καθηγητών.
β) Οι οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης αποστέλλουν υποχρεωτικά το αναλυτικό εβδοµαδιαίο ωρολόγιο πρόγραµµα µαθηµάτων στις οικείες διευθύνσεις του Σώµατος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στις οικείες διευθύνσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

γ) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος κατάθεσης και αποστολής του αναλυτικού εβδοµαδιαίου ωρολογίου προγράµµατος µαθηµάτων και των αντιγράφων των συµβάσεων εργασίας, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτοµέρεια.

2. Κατά τις ηµέρες αργιών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρε- ούνται να εργάζονται. Σε περίπτωση απασχόλησής τους 14 κατά τις Κυριακές και τις διακοπές, οι αποδοχές κατα- βάλλονται προσαυξηµένες σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία.

3. Το εβδοµαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών καθορίζεται στις είκοσι µία (21) διδακτικές ώρες. Η συµπλήρωση πλήρους εβδοµαδιαίου ωραρίου αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε (25) ένσηµα µηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανοµής των διδακτικών ωρών µέσα στην εβδοµάδα.

 

ritmisi

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...