Home / HEADER-NEWS / Προανήγγειλε αλλαγές σε Νέα, Ιστορία και Λύκειο ο Νίκος Φίλης

Προανήγγειλε αλλαγές σε Νέα, Ιστορία και Λύκειο ο Νίκος Φίλης

Δημοσιεύτηκε: 10:15 πμ Σεπτέμβριος 4th, 2016  


pin-board-978197_640

Αλλαγές σε Νέα, Ιστορία αλλά και στη φιλοσοφία του Λυκείου και ειδικά στις δυο τελευταίες τάξεις προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ήδη επεξεργάζονται τη συνολική αναμόρφωση των προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, τονίζοντας ότι το  θέμα των Αρχαίων διαχρονικά έχει αποτελέσει κεντρικό ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.

Αλλαγές προανήγγειλε και στην Ιστορία με αφορμή τα όσα δεν αναφέρονται ή καλύτερα ελλιπώς αναφέρονται για τον εμφύλιο πόλεμο. Για τις αλλαγές στο εξεταστικό ο Υπουργός επικεντρώθηκε στο Λύκειο λέγοντας ότι οι εξετάσεις θα μείνουν μέσα στο σχολείο και γι αυτό το λόγο χρειάζονται γενικότερες αλλαγές αλλά και αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας, κατά προτεραιότητα στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, με στόχο να περιορισθεί δραστικά η παραπαιδεία.

Οι οποίες αλλαγές όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu δεν θα αφορούν τους μαθητές του Λυκείου καθώς το υπουργείο δε θέλει να αιφνιδιάσει γονείς και μαθητές.

Τι είπε ο Φίλης για νηπιαγωγεία, αρχαία, ιστορία, Δημοτικά ΕΑΕΠ, προσλήψεις, νέο σύστημα εισαγωγής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...