Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 21/10/2021, 14:34


Home / HEADER-NEWS / ΠΟΣΥΠ – Ημέρα Απεργίας, Αξιοπρέπειας και Ελπίδας για τη Διοίκηση! (12/9)

ΠΟΣΥΠ – Ημέρα Απεργίας, Αξιοπρέπειας και Ελπίδας για τη Διοίκηση! (12/9)

Δημοσιεύτηκε: 4:25 πμ Σεπτέμβριος 8th, 2016  


letter

Σάββας Φωτιάδης

Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ

Μαρούσι 08 – 09 – 2016

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ημέρα Απεργίας, Αξιοπρέπειας και Ελπίδας για τη Διοίκηση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης στο ΚΥΣΠΕ, συνάδελφος Δημήτρης Μπράτης, γνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων του Υπουργείου αισθάνθηκε την ανάγκη, χθες,  να τους ευχαριστήσει δημόσια και να τους επαινέσει:

¨ Το ότι βγήκαν χθες -έστω και μετά τα μεσάνυχτα – τα αποτελέσματα των προσλήψεων αναπληρωτών τόσο στην ειδική, όσο και στη γενική αγωγή οφείλεται στην εξαντλητική, συνεχή επί μέρες, και πέρα από κάθε ανθρώπινο όριο, εργασία των υπαλλήλων του τμήματος διορισμών, της μηχανοργάνωσης κλπ του υπουργείου παιδείας.

Είναι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι – κι όχι εργαζόμενοι σε καθεστώς γαλέρας – που πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια και δημόσιες ευχαριστίες για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν και καταβάλλουν συνεχώς. ¨

Εγώ μόνο συμπληρώνω και υπενθυμίζω τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως και των συναδέλφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς μας,  που εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Ρωτάω λοιπόν όλους εσάς, αν έχετε ακούσει από τον Υπουργό κ. Φίλη, όλο αυτό το διάστημα, που η διοίκηση, εργαζόμενη πολλές φορές σε καθεστώς γαλέρας, υλοποιεί με άψογο και υποδειγματικό τρόπο όλες τις διοικητικές διαδικασίες, να έχει απευθύνει μία καλή κουβέντα ή να έχει αποδεχτεί ή υλοποιήσει ένα δίκαιο αίτημά της, όπως π.χ. η στελέχωση των υπηρεσιών μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων

Αντίθετα έχει υιοθετήσει μια αρνητική και πολλές φορές εχθρική στάση απέναντι, όχι μόνο στα αιτήματα και στα προβλήματα της, αλλά ακόμη και στους εκλεγμένους εκπροσώπους της.

Την ίδια στιγμή χθες, ορισμένοι αναπληρωτές, με την παρακάτω ανακοίνωση τους, καταγγέλλουν την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, διότι δεν κατάφεραν να προσληφθούν, αυθημερόν:

¨Σήμερα Τετάρτη 7/9/2016 οι αναπληρωτές δάσκαλοι της Α φάσης προσλήψεων στην ΠΕ Α και Β Ανατολικής Αττικής παρουσιαστήκαμε στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής προκειμένου να αναλάβουμε υπηρεσία. Η ίδια ΠΕ με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο μας κάλεσε τη σημερινή μέρα για ανάληψη υπηρεσίας.  Για διάφορα κωλύματα που δεν διευκρινίστηκαν από τους αρμοδίους της υπηρεσίας, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών να μην καταφέρει να κάνει ανάληψη, να χάσει το ημερομίσθιο και το ένσημο για την ημέρα αυτή¨

Γνωρίζοντας τα προβλήματα τους, αλλά και το καθεστώς ομηρίας τους, όλα αυτά τα χρόνια, τους προτρέπουμε οι διαμαρτυρίες τους να  έχουν ως μοναδικό αποδέκτη τον αδιάφορο  και πολλές φορές κυνικό Υπουργό, ο οποίος γνωρίζοντας το πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας, σε όλη την Ελλάδα, ειδικά στην Αττική και ειδικότερα στην Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής, απάντησε στην ΠΟΣΥΠ ¨να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πάντα¨, δηλαδή υποστελεχωμένες και βέβαια με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, για να χτίσει και αυτός το δικό του πελατειακό κράτος.

Η εικόνα της Ανατολικής Αττικής, με 329 σχολεία, 38987 μαθητές, 3253 εκπαιδευτικούς και 18 μόνο διοικητικούς υπαλλήλους, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των υπηρεσιών της διοίκησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Μάρτιο - Απρίλιο οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τις Αστυνομικές Σχολές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε γνωρίσει, στη διάρκεια της συνδικαλιστικής και υπηρεσιακής μας διαδρομής,   αρκετές πολιτικές ηγεσίες, έχουμε διαβουλευτεί με όλες και τις έχουμε καταγγείλει όλες,  για διάφορα  θέματα της πολιτικής τους.

Αυτό όμως που ζούμε με την παρούσα πολιτική ηγεσία, δεν έχει προηγούμενο.

Η απαξίωση, ο εμπαιγμός και η κυνικότητα αποτελούν τα συστατικά της πολιτικής της απέναντι στη διοίκηση.

Επίσης η προκλητικότητα αντανακλά την άποψη της για τον κλάδο μας, όταν σε συζήτηση με τον Υπουργό κ. Φίλη στα γραφεία της ΠΟΣΥΠ και σε δική μου αναφορά ¨για κινητοποιήσεις μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς¨ μου  απάντησε ειρωνικά, ¨ να δούμε ποιος θα σας ακολουθήσει¨, προφανώς έχοντας  λανθασμένη πληροφόρηση για τον κλάδο μας.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, απαντάμε με ένα βροντερό, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαντάμε στην απαξίωση με τον επαγγελματισμό μας, το υπηρεσιακό και κοινωνικό μας καθήκον!

Απαντάμε στον εμπαιγμό, με τις θέσεις, τις προτάσεις και την ευθύνη μας, για τη διοίκηση και την εκπαίδευση!

Απαντάμε στη κυνικότητα με τους αγώνες μας!

Απαντάμε στη προκλητικότητα με τη μαζική μας συμμετοχή!

Όλες και όλοι απεργούμε, υπερασπιζόμενοι τον κλάδο μας, τις υπηρεσίες μας, τη δουλειά μας και την αξιοπρέπεια μας!

Όλες και όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, για να ακουστεί η φωνή μας!

Τα σχολεία ανοίγουν, η διοίκηση κλείνει.

Διεκδικούμε, Απαιτούμε, Κερδίζουμε!


 

Ένα σχόλιο

  1. Στην αν.Αττική να πάνε οι μεταταγμένοι που περισσευουν να στελεχωσουν τη διοίκηση υποχρεωτικά!Κι όχι να ζητάτε αποσπάσεις νέες και νέες μεταταξεις του 4172/2013.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...