Home / Featured / Ποιο είναι το κριτήριο για την επιλογή των αναπληρωτών για τους πρόσφυγες. Θα μετακινούνται και εντός Περιφέρειας;

Ποιο είναι το κριτήριο για την επιλογή των αναπληρωτών για τους πρόσφυγες. Θα μετακινούνται και εντός Περιφέρειας;

Δημοσιεύτηκε: 10:38 πμ Σεπτέμβριος 30th, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η σειρά στον πίνακα αναπληρωτών, όπως αποκάλυψε το xenesglosses.eu, θα είναι το κριτήριο επιλογής των αναπληρωτών τόσο σε Α/θμια όσο και σε Β/θμια για να εργαστούν για τα προγράμματα εκπαίδευσης των προσφύγων.

Άλλωστε και στο ΦΕΚ αναφέρεται:

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και οι προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ) και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ), γίνονται με τη χρήση των ενιαίων υφιστάμενων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ όλων των κλάδων του ΥΠΠΕΘ, καθώς και τη χρήση των αντίστοιχων υφιστάμενων πινάκων ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Επειδή, έχουμε δεχτεί ερωτήματα για το αν μετρά η προϋπηρεσία η απάντηση είναι «ναι»:

Ο χρόνος υπηρεσίας στις ΔΥΕΠ προσμετράται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας.

Προσοχή θέλει το ακόλουθο σημείο:

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε ΔΥΕΠ δύνανται να διατίθενται, βάσει των εκάστοτε αναγκών της υπηρεσίας, εντός του σχολικού έτους, από τη ΔΥΕΠ που αρχικώς τοποθετήθηκαν σε άλλη ΔΥΕΠ:

α) αρμοδιότητας του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ με απόφαση των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου,

β) αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ακολουθούν τα όσα αναφέρει το ΦΕΚ:

Στελέχωση των ΔΥΕΠ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

1. Οι ΔΥΕΠ μπορούν να στελεχώνονται και από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται σύμφωνα με τη διαδικασία και το ωράριο (πλήρες ή μειωμένο) που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.

2. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε ΔΥΕΠ δύνανται να διατίθενται, βάσει των εκάστοτε αναγκών της υπηρεσίας, εντός του σχολικού έτους, από τη ΔΥΕΠ που αρχικώς τοποθετήθηκαν σε άλλη ΔΥΕΠ:

α) αρμοδιότητας του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ με απόφαση των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου,

β) αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

3. Ο χρόνος υπηρεσίας στις ΔΥΕΠ προσμετράται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας.

4. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και οι προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ) και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ), γίνονται με τη χρήση των ενιαίων υφιστάμενων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ όλων των κλάδων του ΥΠΠΕΘ, καθώς και τη χρήση των αντίστοιχων υφιστάμενων πινάκων ΕΕΠ και ΕΒΠ.


 

10 Σχόλια

  1. Θα ηθελα να ρωτησω.. ποιες ειδικοτητες θα ειναι πληρους και ποιες μειωμενου ωραριου? ειναι πολυ σημαντικο αυτο. αν μπορειτε διευκρινιστε. ευχαριστω.

    • Είναι δύσκολο να είναι πλήρους θα ξεκινήσουν με μόλις 2000 μαθητές κυρίως νηπιαγωγείου / δημοτικού από 3 περιφέρειες οπότε ελάχιστα παιδιά θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας…. μακάρι να είναι κάποιοι πλήρους αλλά οι πληροφορίες λένε μειωμένου στη β/θμια.

      • Για τους πε70 ενδιαφερομαι.. γνωριζετε αν ειναι πληρους ή μειωμενου αυτοι? απο οτι βλεπω στο προγραμμα εχουμε 6 ωρες γλωσσα και 3 μαθηματικα μονο. τα αλλα ειναι ειδικοτητες.

        • οι πρωτοβάθμιας θα είναι πλήρους ΠΕ70/60 μπορεί να έχει και ελάχιστους μειωμένου ανάλογα με την ζήτηση

          • ΜΠΡΑΤΗΣ Προκήρυξη για πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στις προσφυγικές δομές
            Έτοιμη σχεδόν είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών στις προσφυγικές δομές και γίνεται προσπάθεια να δημοσιευθεί σήμερα σε ΦΕΚ.Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα είναιαποκλειστικά μειωμένου ωραρίου(και για δασκάλους),πλην νηπιαγωγών που θα είναι πλήρους.

  2. Αν καταλαβαίνω ορθά, με απόφαση του περιφεριακού διευθυντή θα μπορούν να σε αλλάξουν ΠΥΣΠΕ?
    Δηλαδή απο την Καβάλα (πχ) να σε πάνε στο Κιλκίς?????
    Ελπίζω οτι κάτι δεν αντιλαμβάνομαι εγώ σωστά.

    Ευχαριστώ!

    • Σωστά αλλά το παράδειγμα σας δεν είναι σωστό. Μέσα στην ίδια περιφέρεια η όποια αλλαγή.

      • Έχετε δίκιο. Οπότε λέμε απο τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη ή τις Σέρρες.
        Απλά αναρωτιέμαι τι γίνεται αν έχουμε προχωρήσει σε μετακομίσεις και ενοικιάσεις σπιτιών…..

        Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

  3. Εαν ένα συναδελφος δεν αποδεχτεί τελικά την πρόσληψη, απενεργοποιείται η αρχική του αίτηση για αναπληρωτή πληρους και μειωμένου ωραρίου στη γενική εκπαιδευση ή συνεχίζει να είναι υποψήφιος κανονικά;
    Ευχαριστώ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...