Home / HEADER-NEWS / Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ! Μην είδατε τον Γυμναστή;

Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ! Μην είδατε τον Γυμναστή;

Δημοσιεύτηκε: 8:56 μμ Σεπτέμβριος 30th, 2016  


GYMN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού !

Μην είδατε τον Γυμναστή;

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας  ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) για το τρέχον έτος 2016-2017.

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Στη σχετική δε εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη: «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους».

Αυτού του δικαιώματος στερούνται οι μαθητές της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, διότι παρότι υπάρχει οργανική θέση ουδέποτε έχει εμφανιστεί καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Οι χιλιάδες γυμναστές, που είναι αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις, πώς ακριβώς συμβάλουν στο εορτασμό της Πανελλήνιας  Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού;

Ο ένας και μοναδικός καθηγητικής Φυσικής Αγωγής, που διορίστηκε πρόσφατα ως αναπληρωτής, ποια κενά της εκπαίδευσης θα πρωτοκαλύψει;

Προφανώς τα παιδιά μας και εμείς θα γίνουμε πρωταθλητές στην υπερπήδηση εμποδίων και δυσκολιών, δεδομένου ότι καμία απόφαση του Υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη το άρθρο 101 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι η «νησιωτικότητα» πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή.

Προφανώς τα παιδιά μας και εμείς θα γίνουμε πρωταθλητές υπομονής, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, όχι μόνο δεν καλύπτουν το κενό,  αλλά απαξιούν να  στείλουν έστω μια απάντηση.

Η 3η Οκτωβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μας υπενθυμίζει, ότι  οι μαθητές της Αμοργού, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν από την Β/θμια εκπαίδευση, δεν θα έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα Γυμναστική.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, αυτή την στιγμή στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αμοργού, οι μαθητές είναι «στον δρόμο», αφού  60 διδακτικές ώρες είναι κενές, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ 22 ώρες καλύφθηκαν μόλις στις 29/9/2016. Την στιγμή που το Υπουργείο, κομπάζει για 6ώρα σε όλα τα σχολεία της Β/θιας εκπαίδευσης, στην Αμοργό και δη το Γυμνάσιο και Λύκειο λειτουργεί με 4ώρα, ενώ το ΕΠΑΛ με 3ώρα.

Θα θέλαμε λοιπόν, να καλέσουμε όλους τους γονείς στο σχολείο μας 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.30π.μ., προκειμένου να απονείμουμε το «χρυσό μετάλλιο» της Αδιαφορίας και του Εμπαιγμού  στο Υπουργείο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που στερούν από τα παιδιά μας διδακτικές ώρες και εκπαιδευτικούς!

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Πληροφορίες/επικοινωνία

 

6945219387, 6936858664

004

002

003


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...