Home / HEADER-NEWS / Ολοι στη σύσκεψη οργάνωσης αγώνα 25/9

Ολοι στη σύσκεψη οργάνωσης αγώνα 25/9

Δημοσιεύτηκε: 11:34 πμ Σεπτέμβριος 19th, 2016  


PAREMVASIS

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  – ΑΝΕΛ απολύει αναπληρωτές!!

Τσακίζουν τις ζωές μας – Τσακίζουν την Παιδεία!

Όλοι στη σύσκεψη οργάνωσης του αγώνα! Κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς δουλειά.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές, όλων των ειδικοτήτων, Α/θμιας & Β/θμιας την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στα Γραφεία της ΔΟΕ Ξενοφώντος 15α 3ος  Όροφος

Τα σχολεία ξεκίνησαν με την κυβέρνηση και τον υπουργό να πανηγυρίζουν ότι επιτέλους «ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα», και ότι «μετά από 30 χρόνια, τα σχολεία ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις αίθουσες και περιμένουν τα παιδιά»!!

Με 15.000 λιγότερες προσλήψεις απλήρωτων( μέχρι στιγμής)  μιλούν για κανονικότητα!!

Η «κανονικότητα» του πρωθυπουργού και του υπουργείου Παιδείας είναι: Χιλιάδες λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια.  Όλοι οι μαθητές σχολάνε πλέον στη 1.15, δεν υπάρχει πια υπεύθυνος δάσκαλος ολοημέρου, το οποίο καλύπτεται από τους δασκάλους εκ περιτροπής, προκειμένου να συμπληρώνουν το ωράριό τους. Στο πρωινό ωράριο κόβονται 60 διδακτικές ώρεςκαι 30 διδακτικές ώρες ακόμα από τα Ολοήμερα τμήματα. Σύνολο 90 διδακτικές ώρες !!

Με τις αλλαγές στα Νηπιαγωγεία «εξοικονομούν»100άδες νηπιαγωγούς.

Τα τμήματα ένταξης ουσιαστικά καταργούνται, αφού ο δάσκαλος περιφέρεται από τάξη σε τάξη, και αντικαθιστά με αυτόν τον τρόπο και τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης.

Με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, τις περικοπές των υπεύθυνων στα εργαστήρια και τους περιορισμούς που μπαίνουν στη δημιουργία τμημάτων προσανατολισμού στα Λύκεια και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ «εξοικονομούνται» χιλιάδες καθηγητές.

Να λοιπόν πως, με μαγικό τρόπο τα κενά εξαφανίζονται! Η πρόκληση του υπουργείου συνεχίζεται όταν δηλώνει ότι: «Δεν θα πάρουμε αναπληρωτές εις βάρος της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών»!!

Η «κανονικότητα» που μας σερβίρει η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα, σημαίνει υποταγή στις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, που βάζουν στόχο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στέλνουν πολλούς από εμάς στην ανεργία.

Η δήλωση του υπουργού ήταν ότι «τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτυ με τις προσλήψεις»(!!!!)  και ότι οι προσλήψεις στην πρωτοβάθμια για φέτος έχουν τελειώσει είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

Καταγγέλλουμε την προκλητικότητα του υπουργείου να μιλάει για «πάρτυ προσλήψεων», τη στιγμή που τα κενά ήταν και συνεχίζουν να είναι χιλιάδες και τα σχολεία υπολειτουργούν.

Δεν θα υποταχθούμε στην «πραγματικότητα» και την «κανονικότητα» που μας σερβίρει, δηλαδή στις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, τις περικοπές, το τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, που παρουσιάζεται μάλιστα και σαν παιδαγωγική αναβάθμιση του σχολείου.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους, με μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα!

Οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς ξεπερνούν τις 27.000. Η «οικονομική στενότητα» που εμποδίζει τον υπουργό να κάνει προσλήψεις, δεν εμποδίζει τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές, τις διαγραφές χρεών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι εφικτή για όλους μας, αρκεί να τη διεκδικήσουμε! Δίνουμε τη μάχη ενιαία, μόνιμοι, αναπληρωτές και γονείς! Συμμετέχουμε στα σωματεία μας, στις γενικές συνελεύσεις, και βάζουμε στο περιθώριο τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο, που ο ρόλος του ήταν και είναι να προσπαθεί να κάνει τα σωματεία ουρά των κυβερνήσεων, να βάζει πλάτη στην υλοποίηση των πολιτικών τους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση και στη ζωή!

18 Σεπτέμβρη 2016


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...