Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/05/2020, 12:26


Home / HEADER-NEWS / Νέος «κόφτης» για καθηγητές Πληροφορικής και Αγγλικής Γλώσσας (της Μαίρης Πρίμη)

Νέος «κόφτης» για καθηγητές Πληροφορικής και Αγγλικής Γλώσσας (της Μαίρης Πρίμη)

Δημοσιεύτηκε: 8:26 μμ Σεπτέμβριος 21st, 2016  


ypep8-marousi-5
Της Μαίρης Πρίμη
(* Μαίρη Πρίμη – Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου)
Νέος «κόφτης» για καθηγητές Πληροφορικής και Αγγλικής Γλώσσας
Με δυο Εγκυκλίους του το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί και άλλες ώρες από Καθηγητές Πληροφορικής (ΠΕ19 και ΠΕ20) και Καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας δημιουργώντας νέα προβλήματα με τα ωράρια των παραπάνω ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα για τους Καθηγητές Πληροφορικής η νέα Εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ τονίζει τα παρακάτω: «Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 144582/Δ2/08-09-2016 εγγράφου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. διευκρινίζεται ότι από το σχ. έτος 2016-2017 δεν ισχύει η στήριξη από τους καθηγητές της πληροφορικής στο πλαίσιο δύο δίωρων την εβδομάδα των ομάδων των διαφορετικών ερευνητικών θεμάτων στην αξιοποίηση των ΤΠΕ για την αναζήτηση και επεξεργασία δεδομένων και την παρουσίαση των συμπερασμάτων.Επομένως οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ19 και ΠΕ20 συμπληρώνουν το ωράριό τους σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις Αναθέσεις των Μαθημάτων».
Μετά την αφαίρεση από τους Καθηγητές Πληροφορικής του 3ωρου για τα εργαστήρια Πληροφορικής τώρα «κόβεται» η στήριξη από τους καθηγητές της πληροφορικής στο πλαίσιο δύο δίωρων την εβδομάδα των ομάδων των διαφορετικών ερευνητικών θεμάτων στην αξιοποίηση των ΤΠΕ για την αναζήτηση και επεξεργασία δεδομένων και την παρουσίαση των συμπερασμάτων.
Όσον αφορά στους Καθηγητές της Αγγλικής Γλώσσας ενώ στην αρχή του σχολικού έτους η Εγκύκλιος προέβλεπε στην περίπτωση μονών τμημάτων, μόνο στην Α Γυμνασίου, τα τμήματα να χωριστούν σε επίπεδα όλα πλην ενός (του λιγότερο ανομοιογενούς!) τώρα το Υπουργείο Παιδείας με διευκρίνιση που έστειλε στα σχολεία ζητάει να εφαρμοστεί το μέτρο και στις Β και Γ τάξεις του Γυμνασίου.
Πέρα από τον παράδοξο και αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα του μέτρου και ενώ είναι ήδη χωρισμένα τα τμήματα της Β΄και Γ΄Τάξης σε επίπεδα, το Υπουργείο έρχεται τώρα να αφαιρέσει επιπλέον ώρες από τους Καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 Α) ειδικών μαθημάτων και Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ

 

Ένα σχόλιο

  1. Γιατι δεν σχολιαζετε το γεγονος οτι επισης κοπηκαν πολλες ωρες Αγγλικων στα επαλ; μεχρι περυσι για παραδειγμα οι ειδικοτητες υγειας εκαναν χωριστα αγγλικα πχ Αγγλικα νοσηλευτικης, Αγγλικα φυσικοθεραπειας, Αγγλικα βρεφονηπ. Φετος στα Αγγλικα ειδικοτητας ενωνονται ολα τα υγειας μαζι. Αρα χαθηκαν πολλες ωρες!!!! Ολα στο βωμο της εξοικονομισης καθηγητων και το συμφερον των μαθητων τελευταιο!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με ...