Home / Featured / Νέοι και παλιοί υποψήφιοι για διορισμό στα σχολεία

Νέοι και παλιοί υποψήφιοι για διορισμό στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:27 πμ Σεπτέμβριος 4th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Παλιούς εκπαιδευτικούς που έχουν στηρίξει τα σχολεία, δουλεύοντας ως αναπληρωτές ανά την Ελλάδα για πολλά χρόνια αλλά και νέους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν την ευκαιρία να δώσουν ΑΣΕΠ για να συγκεντρώσουν μόρια για διορισμό ή εργασία σε δημόσια σχολεία θέλει να διορίσει ο Υπουργός Παιδείας.

Ήδη από πέρσι ο Υπουργός είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να έχουν δυνατότητες διορισμοί εκτός από τους παλιούς εκπαιδευτικούς και οι νέοι. Φυσικά εδώ και μήνες και σε κάθε συνέντευξή του συνεχίζει να αναφέρεται στις δυο κατηγορίες των εκπαιδευτικών.

Το υπάρχον συστημα διορισμών με 60-40 έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ και πλέον δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός έχει δηλώσει ότι δε μπορεί να συνεχιστεί το σύστημα αυτό.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουν θέσεις διορισμών που θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο του 2017. Η συζήτηση σύμφωνα με τον Υπουργό θα ξεκινήσει το Νοέμβριο και θα καταλήξει στο νέο σύστημα το Δεκέμβριο. Όσον αφορά τους νέους εκπαιδευτικούς κάτι ακούγεται για ποσοστό των θέσεων για αυτούς αλλά δε ξέρουμε κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Τι είπε ο Φίλης για νηπιαγωγεία, αρχαία, ιστορία, Δημοτικά ΕΑΕΠ, προσλήψεις, νέο σύστημα εισαγωγής


 

4 Σχόλια

  1. Διορίσατε επιτυχώντες του 98 σε άλλους κλάδους.
    Διορίζετε συμβασιούχους στους Δήμους.
    Έτσι και βγάλετε απ`έξω τις επιτυχίες των προηγούμενων ΑΣΕΠ θα είστε οι απόλυτοι Μασκαράδες !!!!

  2. Πράγματι η κατηγοριοποίηση υποψηφίων ανάλογα με το αν έχουν ή όχι προϋπηρεσία είναι αντισυνταγματική (παραβίαση αρχής ισότητας). Ούτε η προϋπηρεσία όμως μπορεί να προσμετρηθεί χωρίς πλαφόν για τον ίδιο λόγο. Επομένως τίποτα δεν μας λέει επί της ουσίας ο κ. Φίλης.

  3. Επομένως αυτό που ζητούν οι συνδικαλιστές είναι κατηγοριοποίηση υποψηφίων ανάλογα με προϋπηρεσία, που εισάγει καταφανώς και αντισυνταγματικώς διακριτική άνιση μεταχείριση μεταξύ των υποψηφίων, δηλαδή προνόμιο για τους μεν κλιμακωτό αποκλεισμό για τους δε. Αυτό όμως δεν στέκει σε νόμιμη διαδικασία ΑΣΕΠ διαγωνισμού.

  4. Αν διορίσεις έστω έναν χωρίς ΑΣΕΠ, ραντεβού στα δικαστήρια.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...