Home / Featured / Mόνιμοι χωρίς προσόντα μετακινούνται για να καλύψουν κενά στην Ειδική Αγωγή

Mόνιμοι χωρίς προσόντα μετακινούνται για να καλύψουν κενά στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 3:46 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2016  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Από νωρίς φαίνεται ότι ξεκινά η εφαρμογή της διάταξης για την κάλυψη κενών σε Ειδικά Σχολεία και Τ.Ε από μόνιμους εκπαιδευτικούς χωρίς προσόντα στην Ειδική Αγωγή.  Στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Σερρών υπάρχει σχετική πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το Ν.4415/2016, αρ. 48, παρ. γ «Αν εξακολουθεί να συντρέχει αδυναμία πλήρωσης των κενών διατίθενται εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα από τα ανωτέρω προσόντα ή χαρακτηριστικά», καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του ΠΥΣΔΕ Σερρών, αν επιθυμούν, να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης/διάθεσης στα λειτουργικά κενά των ΣΜΕΑΕ και των Τμημάτων Ένταξης του συνημμένου πίνακα από Παρασκευή 09/09/2016 έως Δευτέρα 12/09/2016 (14:00). Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται αυτοπροσώπως (Γραφείο 14) ή να αποστέλλονται με FAX (2321047531) ή ηλεκτρονικά (mail@dide.ser.sch.gr). Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στο ΠΥΣΔΕ Σερρών, είτε έχουν οργανική είτε βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ είτε είναι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε ενυπόγραφα τους εκπ/κούς του σχολείου σας.


 

2 Σχόλια

  1. Τελικά, το «ότι είναι νόμιμο, είναι και… ηθικό» ισχύει διαχρονικά;;;

  2. Παράλληλα η ΔΙΔΕ Σερρών ζήτησε και αναπληρωτές γενικής… δηλαδή ενώ έχει κενά γενικής, τοποθετεί τους υπεράριθμους χωρίς κανενα προσόν σε δομές ΕΑΕ απλά για να τους εξυπηρετήσει και να μην πηγαίνουν σε γειτονικά σχολεία. Τα μεγάλα θύματα τα παιδιά. Το υπουργείο με αυτόν τον τρόπο δεν κάνει εξοικονόμηση πόρων, απλά εξυπηρετεί τους μόνιμους υπεράριθμους, αφού έτσι αναγκάζεται να πάρει αναπληρωτές γενικής στα υπάρχοντα κενά, αντί να τοποθετήσει τους μόνιμους και να τοποθετήσει στις δομές ΕΑΕ εκπαιδευτικούς με προσόντα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...