Home / HEADER-NEWS / Μετά από πολλά χρόνια τα σχολεία άνοιξαν με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στην ώρα τους

Μετά από πολλά χρόνια τα σχολεία άνοιξαν με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στην ώρα τους

Δημοσιεύτηκε: 9:40 πμ Σεπτέμβριος 29th, 2016  


sxoleio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στοιχεία που αποδεικνύουν τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, ενώ αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα της Ειδικής Αγωγής:

Κρινόμαστε, όμως, από το έργο μας, κατ’ αρχήν. Είμαστε Κυβέρνηση κοντά ενάμιση χρόνο. Το άνοιγμα των σχολείων είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Μετά από πολλά χρόνια τα σχολεία άνοιξαν με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στην ώρα τους. Είκοσι τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σχολικών βιβλίων είχαν αποσταλεί στα σχολεία από τον Ιούλιο. Μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου είχαν προσληφθεί περίπου δώδεκα χιλιάδες αναπληρωτές, για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ, όταν την αντίστοιχη ημερομηνία του 2012-2013 ήταν μόλις χίλιοι τετρακόσιοι τριάντα ένας αναπληρωτές.

Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση σήμερα εξασφάλισε είκοσι μία χιλιάδες περίπου πιστώσεις για αναπληρωτές, θα συνεχίσουμε τους απαραίτητους διορισμούς μέχρι την πλήρη κάλυψη των αναγκών εντός του επόμενου χρόνου.

Για πρώτη φορά δώσαμε προτεραιότητα στις προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή. Για το σχολικό έτος 2016-2017 ιδρύουμε πεντακόσια τριάντα οκτώ νέα τμήματα ένταξης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είκοσι τρεις νέες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Καταθέτω στη Βουλή έναν πίνακα που δείχνει στα χρόνια του μνημονίου, από το 2010 μέχρι σήμερα, ποια είναι η σχέση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέχρι αυτή την ημέρα που μιλάμε.

Φέτος σε σχέση με το 2010-2011 έχουμε προσλήψεις περισσότερες κατά 34,96%. Σε σχέση με το 2011-2012 έχουμε περισσότερες προσλήψεις φέτος κατά 61,76%. Σε σχέση με το 2012-2013 έχουμε 89,51% περισσότερες προσλήψεις. Σε σχέση με το 2013-2014 έχουμε 712% περισσότερες προσλήψεις. Σε σχέση με το 2014-2015 έχουμε 38% περισσότερες προσλήψεις. Και πέρσι, βεβαίως, υπήρξε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εμπόδιζε αν γίνουν νωρίτερα οι προσλήψεις.

Φέτος, λοιπόν, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, τα σχολειά έχουν ξεκινήσει με τους καθηγητές τους και αυτά είναι τα στοιχεία που καταθέτω για τα Πρακτικά της Βουλής σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...