Home / HEADER-NEWS / Κάθετα αντίθετος ο Π.Σ.Α.Ε.Π. στον διαχωρισμό των εκπαιδευτικών στο Νέου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό

Κάθετα αντίθετος ο Π.Σ.Α.Ε.Π. στον διαχωρισμό των εκπαιδευτικών στο Νέου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό

Δημοσιεύτηκε: 10:28 μμ Σεπτέμβριος 5th, 2016  


letter
Σχετικά με τη φημολογία ότι το νέου τύπου ολοήμερο σχολείο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν (μέσω ΕΣΠΑ) να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ΜΟΝΟ 4/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία ο Π.Σ.Α.Ε.Π. είναι κάθετα αντίθετος.
Σε τέτοια περίπτωση καταπατάται ξεκάθαρα η ισονομία στην εκπαίδευση. Δεν είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν σε κάποιο νομό να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μόνο συγκεκριμένα σχολεία ενώ τα κενά που διατίθενται να αφορούν περισσότερα σχολεία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τη φημολογία αυτή και εάν ισχύει να βρεθεί η λύση, ώστε οι εκπαιδευτικοί στις δηλώσεις τοποθέτησης να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν οποιοδήποτε σχολείο επιθυμούν. Είναι απαράδεκτο να διαχωρίζονται οι εκπαιδευτικοί επειδή είναι διαχωρισμένα τα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας. Σκεφτείτε μόνο το παράδειγμα του εκπαιδευτικού (με καλή θέση) που επέλεξε μία (συνήθως απομακρυσμένη) περιοχή για να διδάξει σε δυσπρόσιτο και ενώ υπάρχουν πολλά κενά σε 1/θ, 2/θ και 3/θ σχολεία να μη του επιτρέπουν να τα δηλώσει επειδή είναι μέσω ΕΣΠΑ και να μπορεί να τα δηλώσει κάποιος που είναι πιο κάτω από αυτόν στον πίνακα… Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν κάποιον αναπληρωτή με οικογένεια, παιδιά κλπ που προσλήφθηκε σε μία συγκεκριμένη περιοχή μέσω ΠΔΕ να τον αναγκάσουν να δηλώσει (χωρίς να το επιθυμεί) απομακρυσμένα 1/θ, 2/θ και 3/θ σχολεία.  Βέβαια δεν είναι άγνωστο το συγκεκριμένο θέμα, διότι και πέρυσι είχαμε βιώσει κάτι αντίστοιχο με τα ολοήμερα σχολεία.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπ/κων Π.Ε είναι κάθετα αντίθετος με τη συγκεκριμένη πρακτική διότι καταστρατηγούνται ξεκάθαρα οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών, διαλύεται ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εκτός του γεγονότος ότι έκαναν δήλωση στα τυφλά φέτος είναι πιθανόν να μη μπορούν να δηλώσουν σχολεία με κενά στην περιοχή πρόσληψής τους! Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε λεπτομέρειες και να αναδείξουμε το πρόβλημα στους αρμόδιους και για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...