Home / HEADER-NEWS / Φίλης – «θα περιορίσουμε τη δύναμη που έχει σήμερα η παραπαιδεία»

Φίλης – «θα περιορίσουμε τη δύναμη που έχει σήμερα η παραπαιδεία»

Δημοσιεύτηκε: 9:42 μμ Σεπτέμβριος 6th, 2016  


frontistirio

Ο Ν. Φίλης υπενθύμισε την εφαρμογή του προγράμματος της αγγλικής στην πρώιμη ηλικία από φέτος. “Στο βασικό ερώτημα που τίθεται σήμερα σ’ έναν γονιό, αν το παιδί του θα μάθει ξένη γλώσσα στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, η απάντηση δεν είναι πειστική εκ μέρους της πολιτείας” υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι το σημαντικό είναι το “πώς θα περιορίσουμε τη δύναμη που έχει σήμερα η παραπαιδεία που εισχωρεί στον οικογενειακό προγραμματισμό”, την ώρα που εξήρε τον ρόλο της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Ενιαίο πρόγραμμα σπουδών ξένων γλωσσών στα σχολεία, που θα συνδέει την εκμάθηση με τη δυνατότητα εξετάσεων πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας, νέος τρόπος αξιολόγησης σε Γυμνάσιο και Λύκειο (και στις ξένες γλώσσες), και σχέδιο νόμου που θα θεσμοθετεί το Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Κρατικό Γλωσσομάθειας· αυτό είναι το τρίπτυχο των αλλαγών στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, παρουσία εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε σεμινάριο επιμόρφωσής τους.

Ο Ν. Φίλης υπενθύμισε την εφαρμογή του προγράμματος της αγγλικής στην πρώιμη ηλικία από φέτος.

“Στο βασικό ερώτημα που τίθεται σήμερα σ’ έναν γονιό, αν το παιδί του θα μάθει ξένη γλώσσα στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, η απάντηση δεν είναι πειστική εκ μέρους της πολιτείας” υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι το σημαντικό είναι το “πώς θα περιορίσουμε τη δύναμη που έχει σήμερα η παραπαιδεία που εισχωρεί στον οικογενειακό προγραμματισμό”, την ώρα που εξήρε τον ρόλο της εκμάθησης ξένων γλωσσών.


 

Ένα σχόλιο

  1. Με αυτά τα μέτρα τα αντίπαιδαγωγικα που παίρνει θα καλπασει η παραπαιδεια αφού όλοι οι εκπαιδευτικοι διδάσκουν τα πάντα! ! Επίσης με τη μείωση ωρών των αγγλικών και των ξένων γλωσσών δε νομίζω ότι αναβαθμίζει αντίθετα υποβαθμιζει τη γλώσσα! !!! Τα παραμύθια τελείωσαν! !!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...