Home / Featured / Έως την Δευτέρα 26/9 η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων. Ποιες προσλήψεις αναμένουμε Πέμπτη και Παρασκευή

Έως την Δευτέρα 26/9 η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων. Ποιες προσλήψεις αναμένουμε Πέμπτη και Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε: 9:10 μμ Σεπτέμβριος 18th, 2016  


daskalos

Προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ

Μέχρι την Τετάρτη 21 του Σεπτέμβρη θα αποσταλούν, στο υπουργείο παιδείας,από τους περιφερειακούς Δντές, τα κενά όλων των ειδικοτήτων της ΠΕ (και δασκάλων-νηπιαγωγών για β’ φάση) με στόχο την ερχόμενη Πέμπτη- Παρασκευή να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ.

Οι προσλήψεις θα αφορούν:β’ φάση δασκάλων-νηπιαγωγών,ειδικότητες-όσων οι πίνακες είναι έτοιμοι από το ΑΣΕΠ-και παράλληλη στήριξη .

Είναι προφανές ότι ,ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στη βουλή στις 27 του Σεπτέμβρη ,σε επίπεδο αρχηγών,για θέματα παιδείας ως τη Δευτέρα 26 του Σεπτέμβρη θα γίνει η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων αναπληρωτών κσι για την ΠΕ και για τη ΔΕ.

Δ.Μπράτης facebook

………………………………….

Πριν λίγες μέρες οι σύλλογοι ΠΑΣΑΔ και ΠΣΑΕΠ είχαν ενημερώσει για τα παρακάτω

16/9 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Σε σημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι ο στόχος είναι να γίνει η β φάση αναπληρωτών σε όλες τις βαθμίδες την Πέμπτη 22/09 (το αργότερο Παρασκευή) μαζί με την α/φάση παράλληλης στήριξης.

 

Β’ φάση γενικής
Τα κενά θα δοθούν από τη β/μια έως την Τρίτη και της α/θμιας έως την Τετάρτη. Φυσικά ακριβή αριθμό, αλλά και κατανομή των πιστώσεων ανά ειδικότητα και ανά περιοχή δεν έχουμε, καθώς όπως είπαμε αναμένονται ακόμη τα κενά από τις διευθύνσεις. Ως Π.Σ.Α.Ε.Π. όταν δε γνωρίζουμε κάτι δε το αναρτούμε ή δε το αναπαράγουμε, αφού δεν είναι σωστό να παίζουμε με την αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων που περιμένουν να προσληφθούν.
Α’ φάση παράλληλης στήριξης
Για την παράλληλη στήριξη, μόνο ο Π.Σ.Α.Ε.Π. είχε ενημερώσει από την 31η Αυγούστου ότι η πρώτη φάση θα είναι περίπου στις 20/09 (και όχι μαζί με την α φάση γενικής αγωγής) και ότι θα προσληφθεί το 60%. Οι πιστώσεις για την α/θμια είναι 1900, οπότε αναμένουμε 1140 προσλήψεις. Πόσοι από αυτοί θα είναι δάσκαλοι και πόσοι νηπιαγωγοί μπορούμε να εκτιμήσουμε, αλλά δε το γνωρίζουμε ακριβώς.
ΖΕΠ – Προσφυγικές δομές
Σχετικά με τα ΖΕΠ ενημερωθήκαμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία για τους χώρους ίδρυσης προχθές. Το ίδιο ισχύει από σήμερα για τις προσφυγικές δομές, όπου άρχισαν να μπαίνουν οι απαραίτητες υπογραφές. Η ημερομηνία των προσλήψεων στις παραπάνω δομές δεν είναι γνωστή ακόμα. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην εκπαίδευση πολλά χρόνια και έχουμε δει τα ΖΕΠ να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς το Δεκέμβριο ζητήσαμε ως Π.Σ.Α.Ε.Π. να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα και σε καμία περίπτωση πριν τελειώσει ο Οκτώβριος. Θα ενημερωνόμαστε και θα εντείνουμε την πίεσή μας όταν και αν βλέπουμε κωλυσιεργία από το Υπουργείο στις παραπάνω δομές.
 ………………………………………………..
ΠΑΣΑΔ ενημέρωση 16/9/2016
Β’ φάση προσλήψεων : Τετάρτη εχουν ζητηθεί τα κενά από το Υπουργείο και αυτή ζητάμε να είναι και η ημέρα των προσλήψεων.
Παράλληλη : 1140 προσλήψεις στην πρωτοβάθμια, με εσωτερική κατανομή που δεν έχει καθοριστεί επ ακριβώς  ακόμη, αλλά αναλογικά των αιτημάτων η πλειοψηφία τους θα ειναι για ΠΕ71 και ΠΕ70.50 και 240 στη δευτεροβάθμια θα γινουν την επόμενη εβδομάδα.
Οι πιστώσεις που θ απομείνουν για παράλληλη στην πρωτοβάθμια θα είναι 740 περίπου και θα πάνε για Νοέμβριο.
Τ.Υ. : Οι προσλήψεις αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Συνάδελφοι, ζητάτε τα νούμερα της Β φάσης κι αυτό είναι φυσιολογικό και καταλαβαίνουμε την αγωνία σας, όμως αυτή τη στιγμή πέρα από εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Σ αυτό το πλαίσιο λοιπόν και με τα στοιχεία που έχουμε εκτιμούμε πως η Β’ φάση θα έχει κατώτατο όριο το 200. Το ανώτατο είναι ακαθόριστο ακόμη, καθώς τώρα καταρτίζονται τα προγράμματα στα σχολεία και βγαίνουν οι ανάγκες για τα ολοήμερα, αυξημένες σε ΠΕ70

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...