Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση για β΄ ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο (νέα εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών)

Ενημέρωση για β΄ ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο (νέα εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών)

Δημοσιεύτηκε: 8:03 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2016  


Multilingualism

To xenesglosses.eu παρουσιάζει νέα εγκύκλιο που αφορά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών β ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο.

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για β΄ ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο

Οι Διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων την 1 η Σεπτεμβρίου 2016 έως τις 12:30 μ.μ. ενημερώνουν την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης σχετικά με τον αριθμό τμημάτων Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας της Α΄ Γυμνασίου τα οποία προκύπτει ότι θα δημιουργηθούν στο σχολείο τους από τις υποβληθείσες δηλώσεις προτίμησης των μαθητών/τριών στην Στ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Τα δεδομένα αυτά θα ληφθούν υπόψη για τις προσωρινές (στα λειτουργικά κενά) τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας (ΠΕ05 και ΠΕ07) που θα πραγματοποιηθούν στην κοινή συνεδρίαση των οικείων Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε., στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα.

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ34 (Ιταλικής γλώσσας) που βρίσκονται στη διάθεση, καθώς δεν έχουν ανάθεση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα τοποθετηθούν σε Γυμνάσια στην πρωινή συνεδρίαση των ΠΥΣΔΕ στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. Στην κοινή, απογευματινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ θα εξαιρεθούν σε αυτή τη φάση τοποθετήσεων όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας τα σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν προσωρινά για το σχ. έτος 2016-17 εκπαιδευτικοί Ιταλικής γλώσσας, επειδή σε αυτά τα σχολεία οι μαθητές/τριες θα υποβάλουν νέες δηλώσεις προτίμησης (από 12/9/2016 έως 16/9/2016), αφού ενημερωθούν για τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών γλωσσών (γαλλικής, γερμανικής και ιταλικής).

Τυχόν αναγκαίες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 στα συγκεκριμένα σχολεία θα ακολουθήσουν τη λήξη της προθεσμίας των παραπάνω δηλώσεων (16/9/2016).

Οι Διευθυντές/ντριες όλων των Γυμνασίων ενημερώνουν άμεσα την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για όποιες μεταβολές πιθανόν προκύψουν στις δηλώσεις προτίμησης των μαθητών/τριών της Α΄ Γυμνασίου μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2016, στην περίπτωση που αυτές μεταβάλλουν την κατανομή των τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας. Παρακαλούνται οι Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης και οι Διευθυντές των Γυμνασίων να προβούν εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες.

Εσωτ. Διανομή

Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δ/νση Σπουδών,

Προγρ/των & Οργάνωσης Δ.Ε., Τμ. Α΄ Αυτ. Δ/νση Παιδείας,

Ομογ., Διαπολ. Εκπ/σης, Ξένων και Μειον. Σχολείων

Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπ/σης Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης

Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Δ/θμιας Εκπ/σης

Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δ. ΠΑΝΤΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...