Home / Featured / Πλήρης ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών στις δυο βαθμίδες Εκπαίδευσης

Πλήρης ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών στις δυο βαθμίδες Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 9:54 πμ Σεπτέμβριος 17th, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πλήρης ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών στις δυο βαθμίδες Εκπαίδευσης από το xenesglosses.eu:

Όπως αποκάλυψε πρώτο το xenesglosses.eu η νέα εβδομάδα θα είναι εβδομάδα μεγάλου αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών. Την εβδομάδα αυτή θα έχουμε τις ακόλουθες προσλήψεις:

Β φάση γενικής στην Α/θμια

Β φάση γενικής στη Β/θμια

Παράλληλη Στήριξη για Α/θμια

Παράλληλη Στήριξη για Β/θμια

Ειδική Αγωγή για Β/θμια για ειδικότητες που δεν είχαμε προσλήψεις.

Παράλληλη

Όπως πρώτοι έχουμε γράψει μέσα στο Σεπτέμβριο για πρώτη φορά φέτος θα είχαμε προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη  που ήταν προγραμματισμένες με βάση το ΕΣΠΑ και το χρονοδιάγραμμα του στις 15 Σεπτεμβρίου.

Κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες και πλέον είναι όλα έτοιμα για τις προσλήψεις.

Οι πιστώσεις στην Παράλληλη είναι 1900 για την Α/θμια και 400 για τη Β/θμια και θα γίνει το 60% των προσλήψεων στη φάση που μας έρχεται που εκτιμάται ότι θα είναι την Πέμπτη. 1140 προσλήψεις λοιπόν αναλογούν στην Α/θμια, όπως έχει γράψει και ο κ. Μπράτης και 240 όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu αναλογούν για τη Β/θμια με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να αφορά τους φιλολόγους.

Ειδική Αγωγή

Οι πιστώσεις όπως έχουμε γράψει είναι για την εξατομικευμένη 1850 στην Α/θμια και 1680 για τη Β/θμια. Στην Α/θμια έχουν γίνει 1507 προσλήψεις και η επόμενη φάση, όπως πληροφορήθηκε το xenesglosses μάλλον πηγαίνει για Οκτώβριο, καθώς μπορούν να γίνουν ακόμα 340 περίπου προσλήψεις.

Στη Β/θμια έχουν γίνει 975 προσλήψεις και περιμένουμε τη νέα εβδομάδα περίπου 400 προσλήψεις για τις ειδικότητες για τις οποίες έχουμε εκκρεμότητα. Στην ουσία θα έχει αξιοποιηθεί για την εξατομικευμένη το 80% των πιστώσεων. Επόμενη φάση μέσα στον Οκτώβριο.

ΖΕΠ

Για τα ΖΕΠ ήταν πρώτο το xenesglosses.eu που αποκάλυψε ότι λόγω προσφύγων θα έχουμε αύξηση των πιστώσεων στις 800. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει αλλά η ημερομηνία για προσλήψεις δεν είναι ακόμα γνωστή.

Προσλήψεις σε πρόσφυγες

Για τις προσλήψεις για τους πρόσφυγες όπως πληροφορηθήκαμε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπιο ακόμα και για τα τελικά κριτήρια των προσλήψεων. Το xenesglosses.eu θα έχει νέα από τη Δευτέρα για το που βρίσκεται το όλο θέμα.

Προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση

Όπως έχουμε γράψει από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον οποιο η κατανομή των πιστώσεων έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου η Α/θμια πήρε 440 περίπου πιστώσεις και η Β/θμια περίπου 1500. 65 πιστώσεις δόθηκαν για προσλήψεις δασκάλων μειονοτικού προγράμματος. Αριθμοί ακόμα δεν υπάρχουν καθώς τη Δευτέρα φεύγει εγκύκλιος για την καταγραφή των κενών. Το θετικό για τη Β/θμια πάντως είναι ότι έχει πλέον τις πιστώσεις του κρατικού και γι αυτό ένας αριθμός κοντά στο 1000 είναι εφικτός. Η Α/θμια με τη σειρά της έχει στη διάθεση περίπου 1100 πιστώσεις από το ΠΔΕ και φυσικά και τον κρατικό.

Το xenesglosses.eu κοντά στους αναπληρωτές θα σας ενημερώσει άμεσα για ότι νεότερο υπάρχει.


 

2 Σχόλια

  1. Αγγελική Φαραού

    Και τα Μουσικά Σχολεία υπάγονται στη Β/θμια εκπαίδευση!!! Και τα Μουσικά Σχολεία περιμένουν υπολειτουργούν και περιμένουν προσλήψεις!!! Και τα Μουσικά Σχολεία λειτουργούν σχεδόν 30 χρόνια με αναπληρωτές!!! Μήπως να υπήρχε ενημέρωση και για αυτά????

  2. Κερασοβίτης Κωνινο

    45 Μουσιικά Σχολεία χωρίς καθηγητές ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Ένας θεσμός 30 χρόνων………………….λειτουργούν απλα σαν γενικα/ενιαία σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...