Home / HEADER-NEWS / Διαχωρισμός επιπέδων αγγλικών στο γυμνάσιο

Διαχωρισμός επιπέδων αγγλικών στο γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε: 6:28 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2016  


Englishbook

Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Λέσβου

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλουμε να αναφερθούμε στο ζήτημα του διαχωρισμού επιπέδων (αρχαρίων, προχωρημένων) στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ 06 στη βαθμίδα του Γυμνασίου.

Η Υ.Α. 135800/Δ2/23-08-2016 (ΦΕΚ Β’ 2732/31-08-2016), σύμφωνα με την οποία η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας γίνεται κατά επίπεδα γνώσεων στο Γυμνάσιο, ουσιαστικά αναιρεί την κατανομή των μαθητών σε επίπεδα σε περίπτωση σχολικής μονάδας όπου υπάρχουν 1 ή 3 ή 5 τμήματα (μονός αριθμός) ανά τάξη, παρά το γεγονός πως είναι πιθανό να υπάρχει ανομοιογένεια στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών ενός ενιαίου τμήματος, σε σχολικές μονάδες τόσο της περιφέρειας όσο και των αστικών κέντρων. Αυτό σημαίνει ότι σε ίδιες τάξεις σε διαφορετικά σχολεία, αλλά και μέσα στο ίδιο σχολείο, αναβαθμίζονται ή υποβαθμίζονται  μαθητές.

Επιπλέον,  με μια απλή διευκρίνιση που δεν υπάρχει στην αρχική Υ.Α, το Υπουργείο, ξαφνικά, διευρύνει το μέτρο και στη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου που λειτουργούν  ήδη με επίπεδα.

Η Υπουργική απόφαση Γ2/4230/12-7-96 καταργείται μετά από 20 χρόνια και πιστεύουμε ότι γνώμονας δεν ήταν το συμφέρον των μαθητών.

Αυτό δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια στην άμεση σύνδεση της διδασκαλίας της Αγγλικής στο  Γυμνάσιο (και το Λύκειο) με τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να καταργηθεί η συγκεκριμένη Υ.Α. και να επανεξεταστεί το ζήτημα. Δημιουργεί τεχνητό πλεόνασμα  ωρών Αγγλικής Γλώσσας, ενώ με τους υπάρχοντες εκπ/κους Αγγλικής θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τα επίπεδα, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση. Με απλά λόγια, ο στόχος του Υπουργείου είναι ξεκάθαρα να αφαιρεθούν επιπλέον ώρες από τους εκπ/κούς ΠΕ 06 Αγγλικής.

Ζητούμε την κατάργηση της Υ.Α. και την ισχύ των επιπέδων σε όλα τα σχολεία ασχέτως αριθμού τμημάτων και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ζητούμε να σταματήσει η σύγχυση και η ανακολουθία στην οργάνωση των εκπαιδευτικών θεμάτων και οι αποφάσεις να παίρνονται με βάση την παιδαγωγική και επιστημονική τεκμηρίωση, μετά από ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των βασικών παραγόντων της εκπαίδευσης.

Εμείς  οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών του Νομού Λέσβου ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας να λάβει υπόψη του  το αίτημά μας .

Με εκτίμηση,

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...