Home / HEADER-NEWS / Απόφαση του ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας σχετικά με την κάλυψη των Λειτουργικών Κενών των σχολείων

Απόφαση του ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας σχετικά με την κάλυψη των Λειτουργικών Κενών των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 8:31 μμ Σεπτέμβριος 7th, 2016  


letter                                                   

 7/09/2016                          

 

 Απόφαση του Α΄  ΠΥΣΔΕ Αθήνας στη συνεδρίαση του στις 2-9-2016   

                σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών κενών.

 

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία σύμφωνα με το Νόμο, εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας, πραγματοποίησαν παράσταση στο ανωτέρω Συμβούλιο και ενημέρωσαν για τις θέσεις του κλάδου,  ζήτησαν να τοποθετηθούν επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης και κάλεσαν το Συμβούλιο να λάβει υπόψη του την  ανακοίνωση της ΟΛΜΕ (26-8-2016) σχετικά με την εγκύκλιο για τα  Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ το Συμβούλιο συνέχισε τη συνεδρίαση.

 Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων το Συμβούλιο ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω κείμενο απόφασης:

Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές και στελέχη της εκπαίδευσης έχουμε ως πάγιο αίτημα την έγκαιρη, πλήρη στελέχωση των σχολείων  με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό (μόνιμους και αναπληρωτές), ώστε το διδακτικό έτος στα Δημόσια Σχολεία να ξεκινά με πλήρες πρόγραμμα (όσο το δυνατόν) προς όφελος των μαθητών μας και ιδιαίτερα αυτών των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων. Ως εκ τούτου προσπαθήσαμε να τηρήσουμε το ασφυκτικό – είναι αλήθεια – χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών του ΥΠΠΕΘ με πρόθεση την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, την πλήρη κάλυψη των κενών και την εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων της ΔΙΔΕ Α΄ Αθήνας.

Παρά την πρόθεση του Συμβουλίου να εφαρμόσει την παραπάνω εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, χωρίς παρεκκλίσεις, το Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι είναι  ανθρωπίνως αδύνατον να υλοποιηθεί εντός του χρονοδιαγράμματος του ΥΠΠΕΘ η ολοκλήρωση της συνολικής διαδικασίας τοποθέτησης των εκπαιδευτικών της ΔΙΔΕ στα λειτουργικά κενά και η ανακοίνωση των εναπομεινάντων κενών και πλεονασμάτων για τους παρακάτω λόγους:

Α. Η αιφνίδια εξαγγελία της εσπευσμένης διαδικασίας λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους και με κλειστά σχολεία καθώς και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, δεν επιτρέπουν τη σωστή,  πλήρη αποτύπωση των κενών και πλεονασμάτων.

Β. Ο μεγάλος αριθμός των σχολείων της ΔΙΔΕ Α΄Αθήνας καθώς και ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν και βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και αιτούνται υπηρεσιακής μεταβολής, απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο από το οριζόμενο στην εγκύκλιο.

Γ. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε διοικητικές θέσεις  στη ΔΙΔΕ Α΄Αθήνας δεν επέτρεψε στους υπαλλήλους, -παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους και τις ώρες που εργάστηκαν εκτός του ωραρίου τους- την έγκαιρη ανακοίνωση του πλήρους πίνακα κενών και πλεονασμάτων.

Δ. Η ρευστότητα του μαθητικού δυναμικού που προκύπτει από τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για μετεγγραφές, αποτελέσματα επαναληπτικών εξετάσεων, αλλαγών ομάδες προσανατολισμού, επιλογών κλπ σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  καθώς και οι αναμενόμενες εγγραφές προσφύγων μαθητών καθιστούν ανακριβή στην παρούσα χρονική στιγμή την όποια αποτύπωση του μαθητικού δυναμικού ανά σχολική μονάδα και κατά συνέπεια τον ακριβή προσδιορισμό των κενών και πλεονασμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε  το νέο ΦΕΚ που αφορά στη δημιουργία τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας στα Γυμνάσια, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα που δεν έχουν  καταχωριστεί  στο myschool.

Τέλος εκτιμάμε ότι σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζεται η πρόσληψη του μεγαλύτερου ποσοστού αναπληρωτών καθηγητών σε επικαιροποιημένα κενά, τα οποία μάλιστα το ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθηνών δεσμεύεται να κοινοποιήσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής την Τετάρτη 7-9-2016.

                                                                   Θόδωρος Μαλαγάρης

 

                                                                    Αιρετός ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...