Home / HEADER-NEWS / 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Παπάγου. Στον δρόμο προς τη Ρώμη!

1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Παπάγου. Στον δρόμο προς τη Ρώμη!

Δημοσιεύτηκε: 2:08 μμ Σεπτέμβριος 12th, 2016  


rome

Στον δρόμο προς τη Ρώμη!

Άλλη μία διάκριση επιφύλασσε η περσινή σχολική χρονιά για την ομάδα Ρομποτικής που αποτελείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Παπάγου.

Οι προσπάθειες τριών ετών και η συνεργασία μεταξύ των συντονιστών εκπαιδευτικών: Βαμβακάρη Μιχάλη, Πληροφορικού,Καλέμη Γιώργου, Φυσικού και των μαθητών: Αγγέλου Φίλιππου και Βλαζάκη Παύλου αναγνωρίστηκαν και επιβραβεύθηκαν και διεθνώς με την επιλογή της εργασίας με τίτλο: «Μετατροπή του Hydrobot σε ψηφιακά ελεγχόμενο Ρομπότ»(μεταφρασμένου και στην Αγγλική γλώσσα) που θα παρουσιαστεί στην έκθεση Maker Faire Rome 2016. Η επιλογή έγινε μεταξύ 300+ προτάσεων από όλη την Ευρώπη.

Η «Maker Faire Rome 2016 – The European Edition» είναι η ευρωπαϊκή  εκδοχή της έκθεσης καινοτομίας, δημιουργικότητας και εφευρετικότητας Maker Faire, η οποία διεξάγεται από το 2006 σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και αποτελεί μια γιορτή για το κίνημα των Κατασκευαστών. Αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Athens Mini Maker Faire, 1-2 Οκτωβρίου 2016.

Η έκθεση οργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ρώμης και σε αυτή παρουσιάζονται καινοτόμα έργα σε διάφορους τομείς όπως: Ρομποτική, 3DPrinting, Ψηφιακή τεχνολογία, Drones, Ενέργεια, Διατροφή, κ.α. Εκθέτες είναι μεμονωμένοι πολίτες, οργανισμοί, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, κ.α.

Ένα μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο σε εργασίες σχολείων. Για τη φετινή χρονιά οι διοργανωτές απηύθυναν πρόσκληση προς όλα τα Ευρωπαϊκά σχολεία να υποβάλλουν εργασίες προς αξιολόγηση. Ανακοινώθηκε ότι υπήρξε τεράστια επιτυχία σε επίπεδο υποψηφιοτήτων. Από το σύνολο των υποψηφιοτήτων (τα περισσότερα υποψήφια σχολεία εκτός Ιταλίας ήταν Ελληνικά), επιλέχθηκαν 15 Ιταλικά Τεχνολογικά Ινστιτούτα, 35 Ιταλικά σχολεία και 15 σχολεία από την υπόλοιπη Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το 1ο Γυμνάσιο / ΓΕΛ Παπάγου.

Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η υπερηφάνεια που αισθανόμαστε για τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση της χώρας μας σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός είναι τεράστια και ανυπομονούμε να βρεθούμε στους χώρους της έκθεσης και να ζήσουμε τις στιγμές της.

Τα μέλη της ομάδας

Maker Faire Rome, 14-16/10/2016

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...