Home / Featured / Webinar «Προβλήματα Συμπεριφοράς: Βοηθώντας τους Γονείς να Αντιμετωπίσουν το Παιδί με Διαταραχή Διαγωγής»

Webinar «Προβλήματα Συμπεριφοράς: Βοηθώντας τους Γονείς να Αντιμετωπίσουν το Παιδί με Διαταραχή Διαγωγής»

Δημοσιεύτηκε: 2:14 μμ Αύγουστος 16th, 2016  


1_Provlimata-Simperiforas-716x1024

24 Σεπτεμβρίου 2016, Διαδικτυακά

Η επιθετικότητα και η κακή συμπεριφορά των παιδιών αποτελούν το 1/3 των προβλημάτων συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ψυχολόγοι και οι παιδαγωγοί. Η επιθετικότητα αναφέρεται πάντα σε συμπεριφορές που έχουν ως στόχο να βλάψουν τον άλλο. Οι περισσότεροι σήμερα επιστήμονες (κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί) αποδέχονται ότι η επιθετικότητα αποτελεί ένα πολύ ευρύ φάσμα τρόπων συμπεριφοράς καταστρεπτικού χαρακτήρα, που εκδηλώνονται με λόγια ή με πράξεις ή ακόμη και με τη σιωπή και κατευθύνονται συνειδητά ή ασυνείδητα εναντίον διαφόρων αντικειμένων ή και ανθρώπων, ζώων ή ακόμη και εναντίον του ίδιου του ατόμου. Έχουν δε σημείο αναφοράς τους τον κοινωνικό χώρο, αποτελούν επομένως, κοινωνιολογικά, κοινωνικές πράξεις.

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους ειδικούς απλές ερμηνείες για τη συμπεριφορά των παιδιών (φυσιολογική και προβληματική) που θα έχουν νόημα για τους γονείς, να βοηθήσει τους ειδικούς να επινοήσουν ορισμένα προγράμματα τακτικής για τους γονείς σχετικά με θέματα πειθαρχίας (για παράδειγμα, φιλοσοφία, κανόνες, προσδοκίες, θέσπιση ορίων), να προσφέρει εφαρμόσιμες, πρακτικές μεθόδους, τακτικές πειθαρχίας, τις οποίες οι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τα βγάλουν πέρα με την επιθετική συμπεριφορά ή με την έλλειψη συμμόρφωσης των παιδιών τους και να συμβάλει στη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη σχέση γονέων – παιδιών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) και φοιτητές ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Επίσης, απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση του σεμιναρίου.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

EMPLOY


 

Ένα σχόλιο

  1. MAΝΙΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...