Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 27/06/2022, 20:47


Home / HEADER-NEWS / Βραβείο για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Συνέδριο της ΟΜΕΡ στην Κορέα

Βραβείο για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Συνέδριο της ΟΜΕΡ στην Κορέα

Δημοσιεύτηκε: 6:00 μμ Αύγουστος 22nd, 2016  


Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης βραβεύεται στο Διεθνές Συνέδριο της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) στην Κορέα

Σε κλίμα συγκίνησης οι πτυχιούχοι του Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης BA (Hons) Early Childhood Studies της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άννα-Ίρις και Μαρία-Λητώ Κούμπα, με την καθηγήτριά τους και Ακαδημαϊκά Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής και πρόεδρο της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης, Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, παρέλαβαν το Βραβείο της ΟΜΕΡ 2016 στο Global Action Program της UNESCO για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη (ESD) στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου.AdTech Ad

Το βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Children’s curiosity finds solutions for energy: a project for renewable and non renewable energy sources for early childhood children» εκπονήθηκε κατά την πρακτική άσκηση των δύο πτυχιούχων στο Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης «Νηπιακός Κήπος» και σε συνεργασία με την ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης. Το βραβείο παρέλαβαν στη Σεούλ και τα άλλα δύο μέλη της ομάδας κ.κ. Αναστασία Κουντουρούδη, νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια του «Νηπιακού Κήπου» και Ιφιγένεια Καμπερίδου, εκπαιδευτικός στην ίδια δομή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες Ειδικότητες στα ΔΙΕΚ - Αυξημένες θέσεις για τους υποψήφιους

Πρόκειται για project με στόχο τη διδασκαλία των ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παιδιά νηπιαγωγείου. Το βραβείο δόθηκε από την Dr. Ingrid Pramling-Samuelsson, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ, διευθύντρια της Έδρας UNESCO του ίδιου Πανεπιστημίου και απερχόμενη πρόεδρος της Διεθνούς Διοικούσας Επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής.

Συνολικά βραβεύθηκαν πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα από όλο τον κόσμο, τα οποία παρουσιάστηκαν σε Συμπόσιο στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου της ΟΜΕΡ με τίτλο “Transforming Early Childhood Systems for Future Generations” στις 7 Ιουλίου, στο Πανεπιστήμιο Ewha Womans της Σεούλ. Τα συγκεκριμένα projects προήλθαν από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn της Ταϋλάνδης, την OMEP Ουρουγουάης και το Whittier College της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...