Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 23:34


Home / HEADER-NEWS / «Τρομακτικό» το επάγγελμα του/της νηπιαγωγού στις ΗΠΑ

«Τρομακτικό» το επάγγελμα του/της νηπιαγωγού στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 8:18 μμ Αύγουστος 16th, 2016  


NIPIAGOGIO

Οι πιο τρομακτικές δουλειές δεν είναι πάντα και οι πιο επικίνδυνες…

Είδε το φως της δημοσιότητας μία νέα έρευνα η οποία διεξήχθη σε 3.100 εργαζόμενους από την CareerBuilder. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το επάγγελμα του Νηπιαγωγού είναι ανάμεσα στα 10 επαγγέλματα που προκαλούν τρόμο σε αμερικανούς εργαζόμενους.

Άλλα επαγγέλματα που συγκαταλέγονται στα 10 πιο τρομακτικά είναι το επάγγελμα του αστυνομικού που εξιχνιάζει φόνους, του νεκροθάφτη και του πολιτικού.

«Οι εργαζόμενοι μας είπαν ότι και μόνο η ιδέα να δουλέψουν ανάμεσα σε μικρά παιδιά είναι από μόνο του «τρομακτικό» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Οι νηπιαγωγοί όμως δεν συμφωνούν με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. «Τα παιδιά είναι γλυκά και αστεία και με κάνουν να βλέπω τα πράγματα με διαφορετική οπτική κάθε ημέρα» είπε ο νηπιαγωγός Kim Danko ο οποίος διδάσκει σε νηπιαγωγείο για 19 χρόνια στην περιοχή της Καλιφόρνια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Οι νηπιαγωγοί αναγκάζονται να ασχολούνται και με μεγάλες αριθμητικά ομάδες νηπίων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ ο μέσος όρος σε 19 χώρες είναι 18 νήπια ανά τάξη για έναν νηπιαγωγό. Οι μεγαλύτερες τάξεις νηπίων βρίσκονται στην Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κορέα, την Ιταλία και την Πορτογαλία όπου ο νηπιαγωγός διδάσκει σε περισσότερα από 20 νήπια. (είναι ολοφάνερο ότι η έρευνα δεν είδε τα στοιχεία της Ελλάδας, γιατί οι Έλληνες νηπιαγωγοί θα έχουν σίγουρα άλλη άποψη)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στις ΗΠΑ ο ετήσιος μισθός ενός νηπιαγωγού είναι 53.090 δολάρια (για να μην ψάχνετε κομπιουτεράκι είναι 42.158 ευρώ το χρόνο, ευτυχώς που κάθεστε)

Ο ίδιος νηπιαγωγός δήλωσε ότι για τον ίδιο τρομακτικοί είναι οι γονείς οι οποίοι πολλές φορές ανακατεύονται, είναι υπερπροστατευτικοί, απαιτητικοί κ.λπ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η έρευνα δεν θα αποτρέψει ανθρώπους να γίνουν δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξης. Παγκόσμια παρατηρείται έλλειμμα δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενώ είναι 1,4 εκατομμύρια το 2030 υπολογίζεται ότι η ανάγκη σε δασκάλων θα ανέλθει στο νούμερο των 3,4 εκατομμυρίων.

paidevo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...