Home / Featured / Με σύστημα ΑΣΕΠ οι διορισμοί των εκπαιδευτικών

Με σύστημα ΑΣΕΠ οι διορισμοί των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:02 μμ Αύγουστος 8th, 2016  


kathigitis

Με σύστημα ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα θα γίνουν οι  μόνιμες προσλήψεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομο το 60-40 και γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί ένα σύστημα που θα αξιοποιεί την εμπειρία των ανθρώπων που έχουν μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και των νέων ανθρώπων.

«Υπάρχει ένα ζήτημα, πως θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους εκπαιδευτικούς με μεγάλη προϋπηρεσία, καθώς μεγάλη προϋπηρεσία, σημαίνει και μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία» δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και με τα νέα παιδιά, που έχουν δικαίωμα να δοκιμάσουν να διοριστούν στο δημόσιο, άρα θα πρέπει να  βρούμε ένα σύστημα που θα αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες.

Ως xenesglosses.eu σημειώνουμε ότι ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει παλιότερα ότι μέσα στο Σεπτέμβριο και μετά απο διάλογο θα ανακοινώνονταν το νέο σύστημα διορισμών ώστε μέσα στο 2017 να γίνουν οι διορισμοί, ωστόσο δεν έδωσε κάποια πληροφορία για το ποιο σημείο βρίσκεται αυτή η διαδικασία.

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu με πληροφορίες ΣΚΑΪ


 

6 Σχόλια

  1. Υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να γίνουν οι όποιοι νέοι διορισμοί χωρίς ΑΣΕΠ διαδικασία; Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: αν δεν γίνει γραπτός διαγωνισμός, θίγονται όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία και χάνουν τη δυνατότητα μοριοδότησης λόγω γραπτής δοκιμασίας. Οπότε θα ευνοηθούν αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά όσοι έχουν προϋπηρεσία εις βάρος όσων δεν έχουν. Αν σκεφτούμε ότι την εν λόγω προϋπηρεσία την απέκτησαν πολλοί βάσει της επετηρίδας με την ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου χωρίς αξιολόγηση των προσόντων τους, τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν υφίσταται αξιοπιστία σε μια διαδικασία με σειρά προτεραιότητας για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών σε σχολεία. Και γι’ αυτή τη διαπίστωση περί αναξιοπιστίας προσόντος προϋπηρεσίας κτηθείσας βάσει επετηρίδας υπάρχει σαφέστατη νομολογία του ΣτΕ.

    • Υπάρχουν ειδικότητες που την προυπηρεσία την έχουν αποκτήσει δουλεύοντας μετά από μία και δύο επιτυχίες ασεπ όπως οι νηπιαωγοί. Να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι…και επιτέλους έχουν προτεραιότητα όσοι έχουν επιτυχίες ασεπ με προυπηρεσίες πολλών ετών. Έλεος.

      • Προφανώς δεν αναφέρθηκα σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το έλεος αξίζει σ’ όλους όσους αποκλείονται εδώ και χρόνια, γιατί δεν μπορούν να εξεταστούν και να λάβουν μοριοδότηση γραπτού ΑΣΕΠ. Αν δεν μπορούν να προκηρύξουν νέο γραπτό ΑΣΕΠ, θα έπρεπε να δίνουν τη δυνατότητα μοριοδότησης είτε ακαδημαϊκών προσόντων είτε από γραπτή δοκιμασία τύπου πολλαπλής επιλογής για αναπληρωτές ώστε να μπορούν και όσοι δεν διαγωνίστηκαν σε προηγούμενο ΑΣΕΠ να διεκδικήσουν μια θέση με ίσους όρους. Αυτό που γίνεται σήμερα με τους κλειστούς πίνακες είναι στεγνή και ανήθικη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων υποψηφίων που εκ των πραγμάτων αποκλείονται.

    • Με μια προσφυγη για αντισυνταγματικοτητα και ελλειψη ισων ευκαιριων ξερεις τι ευκολα το παιρνουν πισω και προκυρησουν γραπτο διαγωνισμο;
      Αλλα και εγω πιστευω οτι δεν θα διορισουν τιποτα απλα ανακυκλωνουν τα λογια των σαπιων συνδικαλιστων και των δικαστηριων για να υπαρχει κατι ενα κλιμα συγκρουσης που δεν θα οδηγησει πουθενα

    • Αδερφέ Α συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου, αλλά προφανώς και αυτό που λέει ο Μάνος παρακάτω για απουσία ίσων ευκαιριών ισχύει. Και να το προχωρήσω λίγο πιο πέρα….. Μεγαλύτερη ανάγκη για δουλειά ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ αυτός που λόγω χρόνου κτίσης κάνει χαμαροδουλειές(αν βρει αλλιώς τον τρώει το μεδούλι της ανεργίας εδώ και 7- 8 χρόνια) περιμένοντας την ευκαιρία- ελπίδα,
      παρά οι τυχεροί αριθμοί που δουλεύουν κάθε χρόνο. Και δε κατάλαβα όλοι φορολογούμενοι είμαστε, άρα απαιτούμε ίσες ευκαιρίες.

  2. Δεν θα διορίσει… ούτε με διαγωνισμό γραπτό, ούτε με διαδικασίες ΑΣΕΠ…. Θα βρει τον τρόπο να τρυπώσουν λίγοι δικοί του και μέχρι εκεί…. Διορισμοί δεν παίζει να γίνουν… όλο αυτό γίνεται για να ξαναμαζέψουν λεφτά τα φροντιστήρια όπως είχε γίνει και με το διαγωνισμό Ε.Α που δεν έγινε ποτέ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...