Home / HEADER-NEWS / Σημαντική αύξηση του ποσοστού ικανοποίησης αποσπάσεων B/θμιας

Σημαντική αύξηση του ποσοστού ικανοποίησης αποσπάσεων B/θμιας

Δημοσιεύτηκε: 8:54 μμ Αύγουστος 6th, 2016  


KATHIGITIS

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σημαντική αύξηση καταγράφεται φέτος στο ποσοστό ικανοποίησης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Το ποσοστό ικανοποίησης με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νεκτάριος Κορδής φθάνει το 76% αφού πραγματοποιήθηκαν 2816 αποσπάσεις με τις ενεργές αιτήσεις να είναι 3705.

Για να έχουν μια εικόνα οι εκπαιδευτικοί, πέρσυ ικανοποιήθηκε το 53,5% των αιτούντων αφού δόθηκαν 2608 αποσπάσεις με τις ενεργές αιτήσεις να είναι 4.874. Το 2013 είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 2156 αποσπάσεις και το 2014 2756.

Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε ένας μεγάλος αριθμός των αιτήσεων καθώς μετά τις μειωμένες μεταθέσεις πολλοί εκπαιδευτικοί βρίσκονταν σε απόγνωση καθώς κινδύνευαν να βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κορδής αναφέρει:

  • Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις, ικανοποιήθηκε ένας σημαντικός αριθμός αιτήσεων που θα επιτρέψει σε αρκετούς εκπαιδευτικούς να έρθουν κοντά στις μόνιμες κατοικίες τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από πολλά χρόνια η εξέταση των αιτήσεων έγινε στις αρχές Αυγούστου κάτι πολύ ουσιώδες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Επειδή και μετά τις αποσπάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικά κενά εκτιμώ ότι μπορεί να γίνει και Β΄φάση αποσπάσεων έως το τέλος Αυγούστου.

Ενημερωτικό για τις αποσπάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γενικής και ειδικής αγωγής)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...