Home / Featured / Προτεραιότητα στην προϋπηρεσία αλλά όχι το μοναδικό προσόν για διορισμούς

Προτεραιότητα στην προϋπηρεσία αλλά όχι το μοναδικό προσόν για διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 10:03 πμ Αύγουστος 28th, 2016  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Προτεραιότητα στο νέο σύστημα διορισμών θα έχει η προϋπηρεσία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται να ειπώθηκαν από τον Υπουργό στη συνάντηση που είχε με φορείς της Ειδικής Αγωγής. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του ΣΑΤΕΑ  αναφέρεται ότι θα αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα η προϋπηρεσία του αναπληρωτή με κάποιο όριο στα χρόνια ή με κάποια μοριοδότησή της.

Η προϋπηρεσία δεν θα αποτελεί το μοναδικό κριτήριο κατάταξης και πρόσληψης/διορισμού των εκπαιδευτικών. Όπως έχουμε γράψει το σύστημα των δυο πινάκων έχει καταπέσει νομικά, γεγονός που έχει ειπωθεί και από τον Υπουργό ενώ όπως τονίζεται σε κάθε κατεύθυνση από το Νίκο Φίλη στο νέο σύστημα θα πρέπει να υπάρχει χώρος και για τους νέους, που δεν είχαν όλα αυτά τα χρόνια τη δυνατότητα διορισμού.  Φυσικά το σύστημα θα είναι υπό το ΑΣΕΠ, άλλωστε και η φετινή ρύθμιση για να ελεγχεί η νομιμότητα των πινάκων από την Ανεξάρτητη Αρχή είναι προάγγελος της πλήρης υπαγωγής του συστήματος στο ΑΣΕΠ στο οποίο αναφέρονταν και η αιτιολογική έκθεση:

Tο επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Η συζήτηση για τους διορισμούς όπως έχουμε γράψει μετατέθηκε από το Σεπτέμβριο στο Νοέμβριο. Το xenesglosses.eu θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ποιοι είναι οι άξονες για τους διορισμούς που έχει θέσει ο Ν. Φίλης

διορι


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...