Home / Featured / Πρόταση ώστε οι ΠΕ61 και ΠΕ71 να εργάζονται και στη Γενική Εκπαίδευση

Πρόταση ώστε οι ΠΕ61 και ΠΕ71 να εργάζονται και στη Γενική Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 11:23 πμ Αύγουστος 27th, 2016  


ekpaideytikos

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στη συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής με τον Υπουργό Παιδείας διατυπώθηκε η πρόταση προς τους ΠΕ61 και ΠΕ71 για δικαίωμα εργασίας και στη Γενική Εκπαίδευση. Αυτό το δικαίωμα μπορεί να κατοχυρωθεί μέσω της διεξαγωγής μιας εξομοίωσης, προκειμένου να προωθηθεί η συμπεριληπτική εκπαίδευση των μαθητών και να διασφαλιστεί η κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο δελτίο τύπου εξέδωσε ο ΣΑΤΕΑ ενώ σημειώνεται στο τέλος για την εν λόγω πρόταση:

Ως προς την πρόταση για εξομοίωση των ΠΕ61 και ΠΕ71 για την παροχή δικαιώματος διδασκαλίας τη Γενική Εκπαίδευση, με ανάληψη ευθύνης διδασκαλίας όλης της τάξης, όπως οι ΠΕ60 και οι ΠΕ70: Οι ΠΕ61 και ΠΕ71 ήδη συνεργάζονται με τους συναδέλφους ΠΕ60 και ΠΕ70 και εφαρμόζουν τη συνδιδασκαλία στα γενικά σχολεία, βασιζόμενοι και στα Αναλυτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης τα οποία γνωρίζουν μέσω του οδηγού σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο. Αν, όπως φαίνεται,  πρόθεση του Υπουργείου είναι η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης των εκπαιδευτικών για τη στελέχωση της εκπαίδευσης όπου και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ61 και ΠΕ71 θα εντάσσονται στους κλάδους ΠΕ60 και ΠΕ70 αντίστοιχα, παρά το διαφορετικό βασικό πτυχίο, και θα κατατάσσονται σε έναν ενιαίο πίνακα με τους εκπαιδευτικούς πε60 και πε70, τότε επιβάλλεται να διενεργηθεί αντίστοιχη συζήτηση μεταξύ των αρμόδιων για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα οργάνων, δηλαδή του Υπουργείου και των δύο Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας.


 

3 Σχόλια

  1. Επειδή πολλές φορές διαβάζουμε βιαστικά, ας επισημανθεί ότι αυτό διατυπώθηκε ως πρόταση από τον ίδιο τον Υπουργό, κο Φίλη, και υποστηρίχθηκε από τον κο Κασσιανό προς τους ΠΕ61 και ΠΕ71 στο όνομα της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης προς όφελος όλων των μαθητών.

    • Ποιο οφελος μαθητων::: αυτοδουλευομαστε μου φαινεται αγρια…

      Προς οφελος της τσεπης τους!!!!! γιατι θα ειναι ενας εκπιαιδευτικος με 25-7 μαθητες μεσα στους οποιους θα ειναι και μαθητες με ειδικες αναγκες. Ο δασκαλος αυτος θα αναλαμβανει μονος του όλο το τμημα. Ωραια το πανε να μην υπαρχει παραλληλη στηριξη παρα ΙΣΩΣ βοηθητικο προσωπικο – και ο δασκαλος που θα εχει και τις δυο ειδικοτητες θα τα κανει ολα …και θα συμφερει!!!!

      • Ξεχνάτε προφανώς ότι τα δύο πτυχία των δύο αυτών πανεπιστημίων δεν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό, λόγω του ότι δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια στη γενική εκπαίδευση. Η πρόταση αυτή δίνει λύσεις. Θα μπορούσαν να κάνουν κ ένα μεταπτυχιακό στην γενική εκπαίδευση όπως γίνεται το αντίθετο από τη γενική στην ειδική. Όσο για τις τοποθετήσεις, το να δηλώσεις συμμετοχή στον πίνακα ειδικής ή γενικής είναι επιλογή του καθενός, εφόσον έχει τα προσόντα για να μπει. Κανείς δε σε αναγκάζει να πάρεις τάξη ή κ το αντίθετο αν δεν το δηλώσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...