Home / Featured / Πότε θα γίνουν προσλήψεις για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Πότε θα γίνουν προσλήψεις για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Δημοσιεύτηκε: 1:37 μμ Αύγουστος 29th, 2016  


prosfigeshotspots

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση των προσφύγων. Θα προηγηθεί η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα καθορίζουν τα κριτήρια πρόσληψης. Σίγουρα θα αξιοποιηθούν εκπαιδευτικοί με εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις θα εκδοθούν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση που ορίζει.

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων ιδρύονται δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων,καθορίζεται η οργάνωση, η λειτουργία, ο συντονισμός και το πρόγραμμα της εκπαίδευσης στις ως άνω δομές, καθώς και τα κριτήρια και η διαδικασία στελέχωσης αυτών.
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποσπώνται ή διατίθενται εκπαιδευτικοί στις ως άνω δομές και προσλαμβάνονται αναπληρωτές, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ή μέσω ΕΣΠΑ.
Το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφύγων θα καταρτιστεί από το αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ενώ τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών θα καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση. Ο αριθμός των αναπληρωτών αποκλειστικά για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφύγων δεν αναμένεται να είναι μεγάλος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του xenesglosses.eu τελικά το ενδιαφέρον φοίτησης των προσφύγων αφορά τους 8.500 από τους 22.000.
Στο πρόγραμμα, όπως έχουμε αποκαλύψει, θα εργαστούν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί και ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί. Μόλις εξειδικευτούν τα κριτήρια, γιατί όπως μαθαίνουμε δεν έχει κλειδώσει ακόμα το αν το σύνολο των εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στο πρόγραμμα θα είναι με αυξημένα προσόντα, θα σας ενημερώσουμε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΑΔ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...