Home / HEADER-NEWS / Παρουσίαση του Επαγγελματικού Λυκείου

Παρουσίαση του Επαγγελματικού Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 5:50 μμ Αύγουστος 23rd, 2016  


epal10

Παρουσίαση του Επαγγελματικού Λυκείου

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλάζει σελίδα και μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ γίνεται πραγματικότητα με τις αλλαγές που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το νέο ΕΠΑΛ μετά τις αλλαγές έχει την παρακάτω δομή:

– Α΄ ΤΑΞΗ με ενιαίο πρόγραμμα, με μαθήματα γενικής παιδείας, προσανατολισμού και ειδικοτήτων, προκειμένου να δίνεται στους μαθητές/-τριες η δυνατότητα να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους.

– Β΄ ΤΑΞΗ με διαχωρισμό σε τομείς τεχνικο-επαγγελματικών σπουδών με μαθήματα γενικής παιδείας και τομέων (θεωρητικά και εργαστηριακά).

– Γ΄ ΤΑΞΗ με διαχωρισμό των τομέων σπουδών σε επιμέρους ειδικότητες, με μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικοτήτων (θεωρητικά και εργαστηριακά).

– Μετά την αποφοίτηση, προαιρετικό «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», με εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στο σχολείο και μαθητεία σε χώρους εργασίας.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις όχι μόνο στα ΤΕΙ αλλά και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό 1%.

Μια ενδιαφέρουσα παρουσιάση του νέου Επαγγελματικού Λυκείου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσες παρατίθεται, από τον εκπαιδευτικό Νικόλαο Φωτίου του κλάδου ΠΕ17.01 στην ιστοσελίδα www.mysep.gr. Ακολουθεί το βίντεο:

Αναλυτική παρουσίαση των τομέων και ειδικοτήτων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...