Home / Featured / Παρουσίαση αναπληρωτών στον ΟΑΕΔ και επίδομα ανεργίας

Παρουσίαση αναπληρωτών στον ΟΑΕΔ και επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε: 5:08 μμ Αύγουστος 29th, 2016  


OAED

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν χρειάζεται να εμφανίζονται κάθε μήνα στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ για την πίστωση του επιδόματός τους, αλλά μόνο τον τρίτο μήνα κάθε τριμήνου επιδότησης. 

Οι αναπληρωτές Α/θμιας και Β/θμιας που τώρα λαμβανουν επίδομα ανεργίας λογικά πρέπει να έχουν παρουσίαση μέσα στο Σεπτέμβριο. Για παράδειγμα μας ενημέρωσε φίλος αναπληρωτής ότι έχει ηερομηνία παρουσίασης από 4/9 έως 4/10. Ας μην παραλείψουν λοιπόν να πάνε στον ΟΑΕΔ στις ημερομηνίες που αναφέρονται στην απόφαση.

Σημαντικές πληροφορίες:

  • Οι ημερομηνίες που θα παρουσιάζονται στον ΟΑΕΔ, θα ορίζονται στη σχετική απόφαση επιδότησης που θα παραλάβει από την Υπηρεσία
  • Κάθε μήνας επιδότησης θα πιστώνεται αυτόματα στον λογαριασμό του εφόσον ο δικαιούχος παρουσιάζεται ανελλιπώς και υποχρεωτικά στα χρονικά διαστήματα που του έχουν καθοριστεί με την απόφαση επιδότησης
  • Όταν συντρέξει λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης θα πρέπει να ενημερώσει εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών και σε κάθε περίπτωση πριν τη λήξη της επιδότησης την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.
    • Η ενημέρωση μπορεί να γίνει αρχικά με οποιοδήποτε τρόπο, δηλαδή δια τηλεφώνου, φαξ, επιστολής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή από τον ίδιο προσωπικά ή δια αντιπροσώπου. Στη συνέχεια πρέπει, και σε εύλογο χρόνο, να ακολουθήσει η προσκόμιση των σχετικών παραστατικών (αναγγελία πρόσληψης, βιβλιάριο ασθενείας, απόφαση συνταξιοδότησης κ.λ.π.) προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναστολή ή διακοπή της επιδότησης.
  • Το δελτίο ανεργίας του επιδοτούμενου ανέργου θα ισχύει για ένα τρίμηνο μετά τη λήξη της επιδότησής του (εφόσον δεν συνέτρεξε λόγος αναστολής ή διακοπής) και παραμένει άνεργος (βλ. και ερωτήσεις για Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας).

Μη εμφάνιση και διακοπή επιδόματος

Το επίδομα ανεργίας διακόπτεται λόγη της μη εμφάνισης στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε δυο συνεχόμενα χρονικά διαστήματα που εχουν καθοριστεί  στον ενδιαφερόμενο απο την απόφαση επιδότησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...