Home / Featured / Παραλογισμοί του Υπ. Παιδείας – Αποκλείουν Έλληνες αναπληρωτές. Δεν προσκόμισαν έγκαιρα πιστοποιητικό Ελληνομάθειας!

Παραλογισμοί του Υπ. Παιδείας – Αποκλείουν Έλληνες αναπληρωτές. Δεν προσκόμισαν έγκαιρα πιστοποιητικό Ελληνομάθειας!

Δημοσιεύτηκε: 4:47 μμ Αύγουστος 22nd, 2016  


lol

1ον)-Σχετικά με την γνωμοδότηση επί των συναφειών μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων  σπουδών των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π από την επιτροπή του Ι.Ε.Π., αρμόδιοι  του Υπουργείου Παιδείας, ενημερώνουν Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) της χώρας πως τα αποτελέσματα θα έχουν σταλεί σ αυτές, από το Ι.Ε.Π, έως την Παρασκευή  26 Αυγούστου 2016, ώστε να μπορέσουν ν αναρτηθούν οι προσωρινοί Πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

2ον)-Επίσης η αρμόδια Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, αναμένεται ν απαντήσει εγγράφως σε αρκετές διευκρινιστικές  ερωτήσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) επί της Εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2016-17.

3ον)-Τέλος μείζον ζήτημα προκύπτει  λόγω της παρακάτω πρόβλεψης της περίπτωσης 13 της σελίδας 19 της φετινής Εγκυκλίου(ΔΕΙΤΕ – https://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/2016-17_21.html– ) πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

  1. Για τους κατόχους  πτυχιούχους ιδρυμάτων του εξωτερικού απαιτείται επιπλέον Αποδεικτικό Ελληνομάθειας : Απολυτήριο Ελληνικού εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου ή ισότιμου σχολείου. Όσοι δεν έχουν το απολυτήριο αυτό ή δεν διαθέτουν επιπλέον πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο τριτοβάθμιας εκπ/σης της ημεδαπής στην ελληνική γλώσσα απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό για την άριστη γνώση και την άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (επίπεδο Γ2΄) ή βεβαιώσεις ελληνομάθειας της  επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων  του  άρθρου 14 παρ. 10 του ν. 1566/1985 για την πλήρη γνώση και άνετη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας και γνώση της Ελληνικής Ιστορίας. Διευκρινίζεται ότι το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται και για τους υποψηφίους των κλάδων ΔΕ και ΤΕ (αρ. Γνωμ. 544/2006 Ν.Σ.Κ. τμήμα Ε΄)

Πολλοί συνάδελφοι, υποψήφιοι αναπληρωτές Ελληνίδες και Έλληνες, πτυχιούχοι ιδρυμάτων του εξωτερικού, δεν προσκόμισαν αυτά τα έγγραφα που περιγράφονται παραπάνω και οι Π.Δ.Ε. τους αποκλείουν από τους Πίνακες!!!!

Εδώ το Υπουργείο πρέπει να δώσει αμέσως λύση, καθόσον είναι τουλάχιστον αστείο να ζητείται, για πρώτη φορά στα χρονικά των Εγκυκλίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., από Έλληνες αποδεικτικό Ελληνομάθειας ή σε περίπτωση που επιμένει στην τήρηση της πρόβλεψης αυτής, να δεχθεί το Υπουργείο ακόμη και τώρα τα αποδεικτικά, που σαφώς κατέχουν οι Ελληνίδες και Έλληνες υποψήφιοι αναπληρωτές….

Βασίλης Βούγιας

 

22/8/2016


 

12 Σχόλια

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι παραλογισμός. Απολυτήριο λυκείου ζήτησαν. Πού είναι το περίεργο;

    Και στο κάτω κάτω, ας διάβαζαν σωστά την εγκύκλιο! Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε σε δημόσιες θέσεις είναι ανθρώπους που ή βαριούνται ή δεν ξέρουν να διαβάσουν μια εγκύκλιο!

    • Mα το έχουν απλά ο χρόνος ήταν ελάχιστος προκειμένου να κάνουν τις διαδικασίες

      • 2 εβδομάδες είναι υπεραρκετές για να καταθέσει κάποιος ένα απολυτήριο λυκείου. Ας μην τα ρίχνουμε όλα στο υπουργείο.

        ΥΓ. Προφανώς δεν υπερασπίζομαι το υπουργείο παιδείας για κανένα λόγο. Είναι, ωστόσο, αφάνταστα εκνευριστικό να επιρρίπτεται ευθύνη στο υπουργείο επειδή ο άλλος ξέχασε να στείλει ένα δικαιολογητικό.

        • Πιθανότατα δεν έχετε παρακολουθήσει το θέμα,ξαφνικά ζητήθηκε διαβάστε το άρθρο του αιρετού και θα καταλάβετε. Είναι Έλληνες πολίτες Ελλάδα έβγαλαν λύκειο και προπτυχιακά στο εξωτερικό. Δεν θα έπρεπε καν να ζητηθεί.

          • Πιθανότατα δεν έχετε διαβάσει την εγκύκλιο. Αναφέρεται σε πτυχιούχους ιδρυμάτων του εξωτερικού, άρα στο πρώτο πτυχίο, όχι στο μεταπτυχιακό. Εξάλλου, τα μεταπτυχιακά στους αναπληρωτές δεν μοριοδοτούνται, εκτός αν είναι ειδικής αγωγής. Το μόνο που ζητάει η εγκύκλιος -και σωστά- είναι ένα πτυχίο ελληνικού ιδρύματος, σε οποιαδήποτε βαθμίδα. Δεν αφορά πτυχιούχους ελληνικού πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό εξωτερικού. Ξαναδιαβάστε, σας παρακαλώ, την εγκύκλιο και θα καταλάβετε. Σωστά ζητήθηκε.

          • Ναι έχετε δίκιο είναι για πτυχίο όχι για μεταπτυχιακό αλλά και πάλι λύκειο έβγαλαν Ελλάδα… όπως και να έχει υπήρξε αιφνιδιασμός

    • Μπραβο Ελλη. Εξαλου ολες οι προκυρηξεις των τελευταιων 4 ετων προεβλεπαν το ιδιο πραγμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κανεις δεν το ειχε παρει χαμπαρι μεχρι τωρα?????

  2. Αιφνιδιασμός σε σχέση με τι; Υπήρξε κάποια αλλαγή στην εγκύκλιο;

    • Κατα τον αιρετό ναι … γι’ αυτό και ζητάει να υποβληθούν (πίστωση χρόνου) αφού στη πραγματικότητα υπάρχουν.

      «Εδώ το Υπουργείο πρέπει να δώσει αμέσως λύση, καθόσον είναι τουλάχιστον αστείο να ζητείται, για πρώτη φορά στα χρονικά των Εγκυκλίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., από Έλληνες αποδεικτικό Ελληνομάθειας ή σε περίπτωση που επιμένει στην τήρηση της πρόβλεψης αυτής, να δεχθεί το Υπουργείο ακόμη και τώρα τα αποδεικτικά, που σαφώς κατέχουν οι Ελληνίδες και Έλληνες υποψήφιοι αναπληρωτές….»

      • Κάθε εγκύκλιος είναι διαφορετική. Όταν κάποιος πάει να καταθέσει χαρτιά για οτιδήποτε, φροντίζει να έχει διαβάσει καλά την εγκύκλιο. Άρα το λάθος είναι των ενδιαφερομένων, όχι του υπουργείου. Επίσης, οι αιρετοί θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει εγκαίρως για την αλλαγή, όχι να διαμαρτύρονται εκ των υστέρων.

      • Δεν το ζητα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Το προβλεπουν ολες οι προκυρηξεις αναπληρωτων εδω και τεσσερα χρονια!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Το θεμα αγαπητοι φιλοι, δεν ειναι το οτι για πρωτη φορα ζητητε Ελληνομαθεια απο τους πτυχιουχους εξωτερικου!!! Αυτο δεν ισχυει. Ολες οι προκυρηξεις των τελευταιων ετων το προεβλεπαν. Καντε τον ελενχο να το διαπιστωσετε. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ οτι συμφωνα με το προσοντολογιο, το οποιο ειναι ο »μπουσουλας» των οποιων προκυρηξεων, προβλεπει να ζητητε αποδεικτικο Ελληνομαθειας ΜΟΝΟΝ απο τους πολιτες κρατων ΕΕ και οχι απο τους Ελληνες.
    Μετα τα παραπανω αγαπητοι, συνεπαγεται αμεση καταστρατηγηση του νομου, που εχει ως σκοπο να πληξει τους αλλογενεις που εχουν παρει Ελληνικη Ιθαγενεια και οχι οπως νομιζετε τους καθ αυτου Ελληνες. ΑΠΟΡΩ πως δεν το εχουν παρει χαμπαρι οι αντιρατσιστικες οργανωσεις για να επεμβουν

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...