Home / Featured / Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα 150 ωρών «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα 150 ωρών «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: 11:38 μμ Αύγουστος 21st, 2016  


EKPAIDEUSIENILIKON

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Σχεδιασμός, Οργάνωση και Εφαρμογή Εκπαιδευτικών Μεθόδων στα ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και σε φορείς Δια Βίου Μάθησης

Έναρξη:

  • 15 – 16 Οκτωβρίου 2016, Θεσσαλονίκη
  • 5 – 6 Νοεμβρίου 2016, Αθήνα

Ο ρόλος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων Διά Βίου Μάθησης στη σύγχρονη κοινωνία θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός και αποτελεί το επίκεντρο των θεωρητικών αναζητήσεων και του προβληματισμού της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας. Η εκπαίδευση του Εκπαιδευτή Ενηλίκων Διά Βίου Μάθησης αναφέρεται στη δραστηριότητα που περικλείει την διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών των εκπαιδευομένων, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διδακτικής ενότητας, καθώς και την αυτό-αξιολόγηση της διδακτικής παρέμβασης. Το αντικείμενο του καλύπτει το φάσμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων, και κυρίως των δύο βασικών πυλώνων της, δηλ. τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων.

Όσοι θα συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, ανεξαρτήτως επιπέδου και εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων, θα επικαιροποιήσουν τις υπάρχουσες γνώσεις τους, θα κατακτήσουν νέες εκπαιδευτικές δεξιότητες, θα βελτιώσουν την επαγγελματική ικανότητά τους σε ότι αφορά το σχεδιασμό , την οργάνωση και την προετοιμασία της διδακτικής του παρέμβασης του με βάση τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, τη δυναμική της ομάδας, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού στόχου που αφορά τους ενήλικες.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά άτομα που εργάζονται ή σχεδιάζουν, να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ενηλίκων, στο χώρο εργασίας, στην εκπαίδευση, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κλπ. Ακόμη ενδιαφέρει εκείνους που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ενηλίκων, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση για το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

EMPLOY


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...