Home / HEADER-NEWS / Μεθοδευμένη παρέμβαση για πλεονάσματα εκπαιδευτικών

Μεθοδευμένη παρέμβαση για πλεονάσματα εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:47 μμ Αύγουστος 24th, 2016  


kathigitis

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα λείπουν αλλά θα περισσεύουν κιόλας!!!

Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ μέχρι τις 30/8 να ορίσουν τις «υπεράριθμές» και το «πλεονάζον» προσωπικό!! 

Τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ), με τις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με κάθε ευκαιρία (π.χ. για καθορισμό κενών για μεταθέσεις, λειτουργικών κενών κλπ) «διαπιστώνουν» τα «περισσεύματα» των μονίμων εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικά το ΠΥΣΔΕ Ηλείας ανακάλυψε 170 συναδέλφους που «περισσεύουν»!!! Κι αυτά λέγονται όταν η περσινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πάνω από 25.000 κενά κι έκλεισε με 3.000 κενά που δεν καλύφθηκαν ποτέ ενώ έγιναν προσλήψεις 22.200 «προσωρινών» αναπληρωτών, δηλαδή συμβασιούχων που αναπληρώνουν τους μονίμους. Από αυτούς κάποιοι είναι αναπληρωτές για 15 χρόνια, αφού την τελευταία πενταετία  δεν διορίστηκε ούτε ένας μόνιμος εκπαιδευτικός.

Οι αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων θεωρούν ως «δεδομένες» μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις που πάρθηκαν το καλοκαίρι και πιο πριν, στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων – αναδιαρθρώσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Με αυτές στα σχολεία μειώθηκαν ώρες διδασκαλίας και καταργήθηκαν μαθήματα, υπονομεύθηκαν δομές όπως τα εργαστήρια, χτυπήθηκαν τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, υποβαθμίστηκε η ειδική αγωγή. Ετοιμάζεται, με τα νέα αυξημένα όρια μαθητών για την ίδρυση τμημάτων και κατευθύνσεων, γενικευμένο κλείσιμο τμημάτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η συγκυβέρνηση, με τις πλάτες της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του καπιταλιστικού δρόμου που κάνουν «τα στραβά μάτια» διότι συμφωνούν στην ίδια στρατηγική, προχωρά – επιστρατεύοντας το ψέμα και την απάτη – σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Όχι μόνο υλοποιεί τις αντιδραστικές αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά θεσπίζει αδίστακτα καθημερινά νέα μέτρα. Τα μέτρα στην εκπαίδευση εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η «κινητικότητα» και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων έρχεται, έτσι, σαν ώριμο φρούτο.

 Και σε όλα αυτά οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) που «έβγαιναν στα κάγκελα» πριν την κυβερνητική αλλαγή τώρα «ποιούν τη νήσσα».

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τα «πλεονάσματα» των εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχα με εκείνα για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού. Κρύβει επιμελώς ότι τα δεύτερα είναι το προϊόν της οικονομικής κλοπής του λαού και τα πρώτα είναι προϊόν κλοπής των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Να μην περάσει η ληστεία των μορφωτικών δικαιωμάτων και οι εργασιακές ανατροπές!!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Γονέων, όλο το λαό σε ετοιμότητα. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!

Σε περιοχές που τα σωματεία έγκαιρα μπήκαν μπροστά (πχ Κεφαλονιά) καθορίστηκαν μηδενικές υπεραριθμίες. Να μην συναινέσει κανείς αιρετός του κλάδου στη σφαγή. Να δοθεί μάχη τμήμα το τμήμα, σχολείο με το σχολείο, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ώρα του αγώνα είναι τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση!

Αθήνα 24/8/16


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...