Home / HEADER-NEWS / Μετά το 2020 θα εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό σύστημα

Μετά το 2020 θα εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό σύστημα

Δημοσιεύτηκε: 8:44 πμ Αύγουστος 29th, 2016  


panelladikes4

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μπορεί να έχουν κατατεθεί προτάσεις για το νέο εξεταστικό σύστημα, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου και όντως να εργάζονται επάνω σε αυτό στο Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο δεν πρόκειται για μια αλλαγή που θα γίνει άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του xenesglosses.eu το νέο εξεταστικό σύστημα σε καμιά περίπτωση δεν θα αφορά τους μαθητές της Α Λυκείου που θα δώσουν πανελλαδικές το 2018-2019.

Δεν θα υπάρξει αιφνιαδιασμός για τους μαθητές και με δεδομένο την πρόθεση να αναμορφωθεί και το Γυμνάσιο. Ίσως η αλλαγή που θα γίνει να «πιάσει» τους μαθητές που είναι τώρα στο Γυμνάσιο Α, Β Γυμνασίου, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν το 2016-2017 στη Γ Γυμνασίου.

Όσον αφορά τα σενάρια περί των αλλαγών αυτά έχουν άμεση με τα όσα έχουν κατατεθεί στον Εθνικό Διάλογο. Σε χαμηλόβαθμες σχολές και σχολές με μικρή ζήτηση θα μπορούν οι υποψήφιοι να εισάγονται με το βαθμό απολυτηρίου κάτι που δε μπορεί να γίνει για τις σχολές υψηλής ζήτησης. Άλλωστε και στο πόρισμα του Διαλόγου αναφέρονταν:

Η πιστοποίηση του γενικού βαθμού πρόσβασης του αναμορφωμένου λυκείου σε συνδυασμό την ως τότε τετραετή εφαρμογή του συντελεστή βαρύτητας πιθανό να περιορίσει την ανάγκη εισαγωγικών μόνο στα τμήματα υψηλής ζήτησης.

Άλλη μια πρόταση που θέλουν να υιοθετήσουν στο Υπουργείο είναι ο συντελεστής βαρύτητας για τις επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό. Όσο λιγότερες σχολές τόσο θα αυξάνεται ο συντελεστής.

Το μόνο σίγουρο είναι το εξεταστικό έχει κάνει τον κύκλο του.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:

Έχουμε συνείδηση ότι το σύστημα των εισαγωγικών για τα Πανεπιστήμια έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και στηρίζεται, δυστυχώς, σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία που είναι η υποβάθμιση του σχολείου και η ενίσχυση της παράλληλης εκπαίδευσης, πράγμα που σημαίνει μία περαιτέρω οικονομική αιμορραγία της οικογένειας. Εργαζόμαστε, μέσω και του εθνικού διαλόγου, για να υπάρξει, χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές, ένα νέο σύστημα επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα αναβαθμίζει το σχολείο. Συνεπώς το νέο σύστημα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο μεγαλυτέρων τάξεων του Λυκείου. Επί πλέον η ευθύνη επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αποδίδεται στο σχολείο και όχι σε άλλα σχήματα εκτός του σχολείου. Αυτή είναι η φροντίδα μας, αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και την κατάλληλη στιγμή μέσα από διάλογο και χωρίς να αιφνιδιάζουμε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις αποφάσεις.»

Το xenesglosses.eu θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει άμεσα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...