Home / Featured / Μελλοντική συνάδελφος Ειδικής Αγωγής η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

Μελλοντική συνάδελφος Ειδικής Αγωγής η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

Δημοσιεύτηκε: 8:01 μμ Αύγουστος 10th, 2016  


annakorakai12

Μεγάλη συγκίνηση πρόσφερε στους Έλληνες απόψε η Άννα Κορακάκη με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη σκοποβολή από τα 25μ.

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1996 στην Δράμα.

Είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010 και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις κατακτώντας παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 και το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα της σκοποβολής, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων.

korakaki

Είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονητής της είναι ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης.

Για όσους δε γνωρίζουν η 20χρονη Άννα σπουδάζει ειδική αγωγή στο Τμήμα  Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας!

(Με στοιχεία από το el.wikipedia.org)

e-mesara.gr

korakaki20

Προς τιμήν της χρυσής Ολυμπιονίκη, Άννα Κορακάκη φωταγωγήθηκε νωρίτερα σήμερα το κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ύστερα από εντολή του πρύτανη, Αχιλλέα Ζαπράνη.

Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη Ολυμπιονίκης της σκοποβολής είναι φοιτήτρια του Τμήματος  Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, του ΠΑΜΑΚ.

Πηγή: Thestival.gr

Με την αγωνία στα ύψη παρακολουθούσαν η οικογένεια και οι φίλοι της Άννας Κορακάκη την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που κατέληξε στην κατάκτηση δεύτερου μεταλλίου από την 20χρονη Ολυμπιονίκη, και μάλιστα χρυσού.Εκτός από τον πατέρα της, που ως προπονητής της ζούσε τα πάντα από κοντά, στο πλευρό της κόρης του στη Βραζιλία, η μητέρα της, ο αδελφός της και λίγοι συγγενείς και φίλοι παρακολούθησαν τον τελικό από το σπίτι της οικογένειας στη Δράμα.

Δείτε τι επακολούθησε μετά την επίδοσή της στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή: dramini.gr

……………………………………………………..

Κατεδάφισαν το «αχούρι» που προπονούνταν η Άννα Κορακάκη, ανήμερα του τελικού

Δείτε φωτογραφίες από την κατεδάφιση -«Δεν το ξέρει, ο Τάσος, ότι το πρωί γκρεμίσανε…την παράγκα», είπε η μητέρα της χρυσής και χάλκινης Ολυμπιονίκη

Ερωτημάτα προκαλεί η απόφαση του δήμου Δράμας λίγες ώρες πριν τον τελικό των 25 μέτρων να γκρεμίσει το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο που έκανε την προπόνηση προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η μητέρα της Άννας Κορακάκη λίγο μετά την μεγαλειώδη νίκη της κόρης της ξεσπά λέγοντας: «Πες τα Τάσο …όλα να τα πεις …να πεις για το νταμάρι και την παράγκα, που έκανε προπόνηση… Δεν το ξέρει, ο Τάσος, ότι το πρωί την γκρεμίσανε…».


Αυτό είναι το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο που προπονούνταν η Άννα Κορακάκη. Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του αδερφού της Διονύση στο Facebook

Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα για την απόφαση του δήμου
Οι συγγενείς της Άννας Κορακάκη λένε ότι συνεργεία του δήμου, το πρωί, πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, συνεργεία κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η Άννα Κορακάκη.

Δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να υποθέσουν… Μήπως, είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα η πόλη, τώρα που όλα τα φώτα στρέφονται πάνω στη χρυσή Ολυμπιονίκη; Γιατί άραγε, ποιος ξέρει; Αναρωτιούνται χαμηλόφωνα, αλλά ακούγονται… Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος νοιάστηκε, αλήθεια;». Μήπως, τα ΜΜΕ; Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, η Φωτεινή Χριστοδούλου, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην εκφράσει ένα παράπονο που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες από την κατεδάφιση του πρόχειρου σκοπευτηρίου

«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα… Σας είπα, η Άννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…», λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.

Τους ρωτώ, πώς πιστεύουν ότι από αύριο το πρωί θα τους αντιμετωπίζει η γειτονιά, η πόλη, καθώς μέχρι και πριν τις Ολυμπιακές διακρίσεις ήταν απλώς οι συγγενείς μιας πρωταθλήτριας της σκοποβολής, αλλά από αύριο θα είναι οι συγγενείς μιας Ολυμπιονίκη με δύο μετάλλια, σε μια τόσο υψηλού διοργάνωση, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

«Τα συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους και τη γειτονιά τα παίρναμε μέχρι τώρα, αυτό που έχει αλλάξει, θα έλεγα έντονα, είναι η δική σας εμφάνιση, των ΜΜΕ, μας αιφνιδίασε…», λέει η μητέρα της Άννας Κορακάκη και προσθέτει:

«Με την Άννα δεν έχουμε εκπλαγεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει τα πάντα… μας είχε βάλει σ’ αυτή την πορεία μαζί της ήταν σταθερά, πολύ ψηλά. Από τότε που ξεκίνησε σταδιακά και σταθερά ανεβαίνει. Το να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο, σε πολλούς αγώνες και με διαφορετικές απαιτήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα…».

πηγή: ΑΠΕ, dramini


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...